Go to Top

Instagram bo starost najstnikov preverjal z analizo obraza

Instagram preizkuša nove načine preverjanje starosti uporabnikov

Instagram oz. tega uporaba spletnega omrežja je mlajšim od 13 let prepovedana. Ker preverjanje starosti trenutno temelji le na ročni nastavitvi datuma rojstva, se je omrežje odločilo za preizkušanje novih in zanesljivejših načinov. Zaenkrat bo to sicer veljalo zgolj v ZDA.

Ustanovite s.p ali d.o.o. na Dati!

Instagram v preteklosti deležen več kritik

Instagram se je za ta korak najverjetneje odločil, ker je v bil v preteklosti deležen več kritik glede varnosti otrok in mladostnikov na njihovih omrežjih. Ameriški najstniki bodo tako morali pri registraciji na Instagram do nadaljnjega uporabiti eno izmed naslednjih metod:

  • predložitev slike osebnega dokumenta;
  • jamčenje treh odraslih oseb z Instagram računom o njihovi starosti;
  • predložitev videoposnetka obraza.

Informativno si izračunajte plačo!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Kako do izpisa o delovni dobi?

Preverjanje samo tako, da je uporabnik sam vnesel datum rojstva

Do sedaj je namreč veljalo, da ob registraciji računa za Instagram preverjanja starosti ni bilo oz. je uporabnik sam vnesel datum rojstva. To so lahko mlajši od 13 let ponaredili. Ravno zaradi tega so sedaj pri tem tehnološkem gigantu odločili za preizkušanje novih in zanesljivejših načinov. Aplikacija v lasti podjetja Meta preizkuša programsko opremo, ki uporabnikovo starost preverja s pomočjo analize obraza.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Instagram staršem in skrbnikom omogočil nadzor nad uporabo najstnikov

V začetku junija je Instagram staršem in skrbnikom najstnikom, ki imajo odprt uporabniški račun, omogočil dodatna orodja, s katerimi lahko nadzirajo njihovo uporabniško izkušnjo. Nastavijo lahko časovno omejitev uporabe. Imajo pa tudi vpogled v vsako početje svoje otroka na omrežju.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Videoposnetki obraza za preverjanje starosti

Največ zanimanja glede metod pri registraciji na to socialno omrežje je požela metoda za preverjanje starosti z videoposnetkom obraza. Tovrstne analize pri digitalnih platformah postajajo vse bolj popularno orodje za preverjanje uporabnikove starosti oz. identitete. Poslužujejo se jih predvsem bančne aplikacije. Instagram to orodje že uporablja kot način prijave v račun, če uporabnik pozabi geslo. Pri umestitvi tega orodja Instagram sodeluje z britanskim podjetjem Yoti. Algoritem za prepoznavo obraza je po njihovih zagotovilih popolnoma anonimen. Starost pa je edini podatek, ki ga o uporabniku pridobijo. Po potrditvi starosti se bodo fotografije uporabnikov izbrisale, so zatrdili pri Meti.

Mimogrede, tudi podjetje Data ima profil na Instagramu. Sledite nam tudi na ostalih omrežjih – Facebook, Twitter in Linkedin.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja