Go to Top

Meta (Facebook) je pričela s prodajo prvih storitev v »Metaverzumu«!

Meta, drugače bolje poznana kot matična enota Facebook-a je pričela tržiti svojo virtualno resničnost!

Meta je bila do nedavno bolj poznana kot lastnica Facebook-a, a je z novo spletno trgovino pričela prodajati digitalno lastnino oz. vsebino za virtualno resničnost. Bo to novo digitalno prodajno orodje, kot je Facebook?

Informativni izračun plače

Meta je nov nivo navidezne resničnosti, ki naj bi povezovala ljudi kot Facebook

Meta je ustvarila platformo za virtualno resničnost pod imenom »Horizon Worlds«. Platforma predstavlja po njihovih besedah ključni mejnik za stvaritev t.i. metaverzuma – vzporednega virtualnega sveta. V tem virtualnem svetu naj bi se uporabniki socializirali, izobraževali, sodelovali in igrali. Prva orodja, ki jih Meta ponuja so orodja za izbrane uporabnike, ki bodo izdelovali virtualne tečaje, igrice in virtualne modne izdelke, ki bodo dostopni preko očal za navidezno resničnost. Na voljo bodo tudi navidezna okolja in svetove. Napovedujejo se celo virtualni dogodki – kot so na primer koncerti.

 PRIJAVITE SE NA BREZPLAČNI SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM!

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Izbranci bodo za uporabo Meta-verza celo finančno stimulirani!

Izbranci bodo za uporabo njihovega novega Meta-verza celo plačani. Najverjetneje gre za izbrane »influencerje« oz. socialne vplivneže.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Meta napoveduje s čim naj bi podjetja služila

Tako na nivoju navidezne, kot tudi t.i. razširjeni resničnosti, naj bi nov Meta-verz ustvaril okolje in tržišče za kupovanje in prodajo digitalnih izdelkov. Ti izdelki naj bi sprva bili najbolj podobni NFT žetonom (Non-fungible token). NFT-ji so (fizično) ne-izmenljivi žetoni oz. izdelki, kot so oblačila za izdelanega navideznega avatarja, virtualno okolje za delovanje tega avatarja ali preprosti virtualni elementi podobnih emoji-jem. Po poročanju so planirani tudi blockchain navidezni izdelki.

Letni dopust 2022 – kaj morate vedeti glede dopusta?

Matično podjetje Facebook-a je v lanskem letu spremenilo ime v Meta

Facebook je spletna stran uradno ustanovljena v letu 2004. Od leta 2019 deluje pod imenom Meta Platforms in omogoča uporabnikom, da se socialno povezujejo z drugimi osebami ali omrežji oseb. V preteklosti se je matično podjetje Facebooka podalo v ustvarjanje lastne virtualne valute pod imenom Libra. Najbolj donosni del podjetja Meta je prav Facebook z njihovimi usmerjenimi in prilagojenimi oglaševanji na njihovi platformi.

Želim se prijaviti na e-novice

Vir: Reuters

DATA d.o.o.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja