Go to Top

Hrvaški nov protikorona paket v pomoč vsaj do 31. decembra!

Hrvaški odziv na povečanje obolelih za COVID-19 je uvedba novih ukrepov gospodarske pomoči in nadaljevanje izdajanja “Covid” posojil prek programov HAMAG-BICRO in HBOR. Ukrep cilja tako na pomoč zaposlenim kot tudi podjetjem. Tako bo Hrvaški Zavod za zaposlovanje nadaljeval s politiko pomoči za ohranjanje delovnih mest, zagotavljanja likvidnosti in kreditiranja podjetij s t. i. COVID krediti.

Informativni izračun plače

Naše podjetje nudi celostno podporo podjetnikom in posebej v času ukrepanja za zajezitev posledic epidemije so naši pravni strokovnjaki svetovali strankam pri zakonodaji, ki je urejala to področje. Naši strokovnjaki so spremljali uveljavljanje zakonodaje in svetovali pri postopkih dostopanja do sredstev. Pravna storitev je lahko del računovodskega paketa pri DATA d.o.o. Za ponudbo naše storitve nam pišite na data@data.si!

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Hrvaški paket sofinanciranja dela s krajšim delovnim časom

Vlada na Hrvaškem je napovedala nadaljevanje sofinanciranja dela s krajšim delovnim časom. Tako bo podpora v višini 4000 kun na delavca na razpolago vsaj do 31. decembra letos. Njihova vlada trdi, da bo to posebej veljalo za dejavnosti kot so potniški promet, gostinstvo, organizacija potovanj in dejavnosti povezane z rekreacijo, kulturnimi, poslovnimi in športnimi prireditvami, kjer bo več kot 60 % izpad prometa. Tudi tu je vključen odpis prispevkov za plače.

Tudi podjetniki v dejavnostih, ki bodo ukinjene ali prepovedane  zaradi priporočila regijskega ali nacionalnega Štaba civilne zaščite, bodo lahko koristile ta ukrep.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Hrvaški premostitveni krediti in omiljena stopnja brezposelnosti

Nadaljevalo se bo tudi izdajanje t.i. »COVID posojil« preko HAMAG-BICRO in programa HBOR. Preko teh shem so hrvaški podjetniki lahko posegali po premostitvenih kreditih, kar je dodatno omililo stopnjo brezposelnosti.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Do konca leta za te ukrepe 800 milijonov hrvaških kun!

Vsi ti ukrepi imajo tudi visok račun. Hrvaški proračun bo do konca leta tako ob dodaten strošek 800 milijonov kun. Del sredstev bo sicer kompenziran iz evropskih skladov, iz obstoječe finančne perspektive kot “pro futuro” iz posojil SURE, del pa iz  bodočih programov, kot je “Sklad za pomoč in podporo”.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja