Go to Top

Hitri COVID test za 5 ameriških dolarjev na voljo v septembru!

Hitri COVID test naj bi bil na voljo že za 5 ameriških dolarjev! Rezultat takšnega testa naj bi bil znan že v 15 minutah. V uporabo naj bi bil sproščen že v septembru – a zazdaj le v ZDA.

Informativni izračun plače

Ostanite v stiku z protikoronsko zakonodajo – naročite se na brezplačne novičke DATA d.o.o. Spletne novičke podjetja DATA d.o.o. so enostavna rešitev za pridobivanje pomembnih informacij, ki se dotikajo podjetnikov, delovnopravne zakonodaje in med drugim tudi kriznih sredstev, ki so na razpolago podjetjem! Prijavite se preko prijavnega obrazca, ki ga najdete med novičkami na www.data.si!

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Hitri COVID test se razlikuje od standardnega testa.

Hitri COVID test naj bi se posluževal testiranja antigenov z nosnim brisom testiranca. Za razliko od nukleinskega testa, to testiranje zazna prisotnost proteinov virusa, ki sprožijo reakcijo človeških protiteles v imunskem sistemu.

Četrti protikoronski paket

Primerljivost s testom za virus HIV

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Test je analogno primerljiv z testom za zaznavanje virusa HIV in virusa sezonske influence. Za hitri COVID test vzorca ne bo potrebno predati na testiranje v laboratorij. Hitri COVID test palčko z vzorcem nosnega brisa preda v napravo v velikosti plačilne kartice. Tu se vzorec pomeša z reagenti in topili, ki tečejo čez barvni trak, ki v primeru okužbe z virusom spremeni barvo.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Hitri COVID test je za uporabnike bolj prijazen pri uporabi, prav tako pa je tudi bolj dostopen. Hitrost testiranja je bila namreč v zadnjem času v državah z velikim deležem okuženih krivec za porast deleža okuženih – predvsem v ZDA, kjer so bile zamude celo večdnevne.

Pravni nasvet

Zanesljivost te metode

Demonstrirana občutljivost te metode naj bi bila 97,1%, dokazana specifičnost znotraj klinične študije pa 98,5%.

A tudi pri standardnem testu se število lažnih negativnih rezultatov lahko povzpne na petino vseh testiranih. Katerokoli testiranje ima namreč tako lažne pozitivne rezultate kot tudi lažne negativne rezultate. Tako stroka priporoča komplementarno uporabo več tipov testiranja za bolj gotovo sliko situacije.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja