Go to Top

Cepivo iz DNK vesoljcev – kaj se dogaja v Ameriki?

Cepivo in zaščitne maske – kot smo že poročali, gre za tematike, ki trenutno burijo svetovno javnost. Pojavljajo se številna nestrinjanja in pritožbe. Pogosto je mnenje, da naj bi z njimi posegali v človekove pravice.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Nestrinjanja glede zaščitnih ukrepov velika

V prvih mesecih epidemije smo Slovenci zaščitne ukrepe spoštovali in se zavedali, da je potrebno vzdrževati razdaljo, razkuževati roke in nositi maske. Ko se je število okužb pričelo zmanjševati, se je doslednost upoštevanja ukrepov hitro zmanjšala. Stanje se je kasneje nekoliko stabiliziralo, a še vedno obstaja določeno število ljudi, ki se jim zdijo ukrepi nepotrebni.

BRUTO NETO PLAČA

V ZDA številni nemiri

Upori proti zaščitnim ukrepom, predvsem proti nošenju mask, so še posebej veliki v ZDA. Gre za posameznike, ki so najbolj socialno dejavni in pomenijo največje tveganje za širjenje bolezni. Poleg tega tam epidemija poteka hkrati z nemiri protestnikov, ki zahtevajo konec rasizma. Okoliščine tam so zelo specifične tudi zaradi predsednika Donalda Trumpa. Kljub temu, da je ameriška stroka priporočila nošenje mask, je Trump več mesecev oddajal zelo ambivalentne reakcije.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Trump ves čas spreminja svoje mnenje

Predsednik ZDA Donald Trump dolgo časa kljub pandemiji ni nosil zaščitne maske. Hkrati je tudi trdil, da te za zaščito niso pomembne. Teden dni nazaj je podprl nošenje mask. Na Twitterju je objavil fotografijo, na kateri nosi črno masko. Zraven je napisal, da je nositi masko domoljubno in da so Američani tako združeni v naporih za zmago nad kitajskim virusom.

V tem tednu pa Trump zopet spreminja svoje mnenje. Po spletu je zaokrožil posnetek skupine zdravnikov, ki o virusu govorijo povsem drugačna dejstva od tistih, ki jih slišimo od uradne medicine. Videoposnetek je na svojem profilu delil tudi Donald Trump. Posnetek so vsa družbena omrežja umaknila in onemogočila predvajanje, a dvignil je veliko prahu.

Informativni izračun dnevnice

“Država uporablja cepivo zato, ker ne želi, da bi bili ljudje verni!”

Trumpa so na novinarski konferenci novinarji povprašali o posnetku. Javno je pohvalil zdravnike in še posebej izpostavil ter pohvalil zdravnico, ki je imela po njegovem mnenju fantastične izjave, uspešna pa naj bi bila tudi pri zdravljenju. Ameriški mediji so Immanuelovo pričeli raziskovati in ugotovili, da ima nenavadne zdravniške prakse in ideje.

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Da je v preteklih mesecih trdila, da nošenje maske ne pomaga, ni nobena skrivnost. V preteklosti je komentirala tudi eno trenutno najbolj aktualnih tematik – cepivo. Pravi, da se cepivo pripravlja iz DNK vesoljcev in da država uporablja cepivo zato, ker ne želi, da bi bili ljudje verni.

Potrebujete pomoč pri izdelavi poslovnega načrta?

Epidemiologi: ne zgledujmo se po ZDA

Sočasno z vsemi izgredi in izjavami je v ZDA največ mrtvih po dveh mesecih. ZDA je ena najbolj prizadetih držav v pandemiji. Poleg tega strokovnjaki opozarjajo na predolge čakalne dobe. Potencialno okuženi lahko namreč rezultat dobijo tudi šele po enem tednu in tako je mnogo težje izslediti posameznikove stike. Epidemiologi zato opozarjajo, da ZDA defintivno niso država, po kateri bi se bilo pametno zgledovati.

Pravni nasvet

Cepivo sicer svet že nestrpno pričakuje

Ker se svet srečuje s konstantnimi ukrepi in omejitvami, je cepivo pri večini posameznikov vseeno že težko pričakovano.

Razglašeni so bili rezultati prve in druge faze, v katerih so preizkušali cepivo. Do sedaj naj bi bilo cepivo varno, a o učinkovitosti in varnosti je trenutno še prezgodaj govoriti. Običajni razvoj, ki ga porabijo za cepivo, lahko traja tudi do 10 let in šele takrat lahko z gotovostjo trdijo, da je ustrezno. Tokrat postopek skušajo strniti v leto in pol, a za zaključke je še prezgodaj. Počakati je treba od 3 do 6 mesecev, da preverijo, ali se po cepljenju pojavijo kakšni stranski učinki. Trenutno kaže, da približno tretjina ljudi čuti mrzlico, utrujenost, glavobol in vročino.

Sage o koronavirusu očitno še dolgo ne bo konec.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja