Go to Top

Furs v prvih dveh mesecih pobral skoraj 3,2 milijarde evrov davkov!

Furs pobral za 15,7 odstotka več davkov in prispevkov kot lani

Furs je januarju in februarju 2022 pobral nekaj manj kot 3,2 milijarde evrov davkov in prispevkov. To je slabih 16 odstotkov več kot v lani v enakem obdobju. Mimogrede, v našem podjetju Data imamo tudi odlične davčne strokovnjake, ki vam lahko pomagajo ob davčnih dilemah! Za termin strokovnega svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun plače

Lani v tem obdobju poslovanje močno omejeno

Furs v prvih dveh mesecih letošnjega leta pobral 3,2 milijarde evrov davkov in prispevkov. To je 15,7 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Razloge zato gre iskati v epidemiji ter ukrepih, ki so takrat veljali. Poslovanje nekaterih panog je bilo v prvih dveh mesecih lanskega leta močno omejeno.

Odprtje s.p. na Dati je hitro in enostavno! Pokličite na 01/600-1530!

davčno svetovanje

Preberite tudi – Koliko znaša minimalna plača v 2022?

Prispevki za socialno varnost prispevali več kot 1,3 milijarde evrov

Podatki Finančne uprave RS (Furs) kažejo, da so prispevki za socialno varnost prispevali nekaj več kot 1,3 milijarde evrov. To je v primerjavi z januarjem in februarjem 2021 več za 6,8 odstotka. Opazno je med davčnimi prihodki zrasel vplačan davek na dodano vrednost (DDV). Kot že omenjeno je poslovanje v številnih panogah lani narekovala epidemija ter ukrepi. V prvih dveh mesecih je bil državni proračun zaradi DDV-ja bogatejši za 764,8 milijona evrov (dobrih 39 % več kot lani v enakem obdobju). Podatki Furs kažejo, da so bili višji tudi prilivi od trošarin (za 13,3 %). Ti so znašali 231,3 milijona evrov. K temu so zelo verjetno prispevale tudi višje cene energentov. Tudi prilivi od dohodnine so bili višji kot v tem obdobju lani. Znašali so 540,4 milijona evrov (7,8 % več kot januarja oz. februarja lani).

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Koliko je Furs pobral januarja in koliko februarja?

Januarja 2022 je Furs pobral 1,7 milijarde evrov davkov in prispevkov (to je 15,8 % več kot januarja lani). Februarja letos pa je bilo pobranih 1,5 milijarde evrov davkov oz. prispevkov, kar je 11,6 % več kot pred letom dni. V celem letu 2021 je sicer Furs pobral za 19,2 milijarde evrov davkov in prispevkov.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja