Go to Top

Februarska brezposelnost – februarja manj brezposelnih!

Februarska brezposelnost – manj na novo prijavljenih

Februarska brezposelnost – po dveh mesecih rasti števila brezposelnih je v Sloveniji februarja padlo število registriranih brezposelnih. V februarju so našteli 64.783 brezposelnih. To je za 4,5 odstotka manj kot januarja 2022 in kar za 26,4 odstotka manj kot februarja lani. Mimogrede, brezposelnost lahko rešite tudi tako, da ustanovite svoje podjetje! To lahko storite pri nas na Dati! Odprete lahko s.p. ali ustanovite d.o.o.! Za dodatne informacije glede ustanovitve podjetja nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na [email protected].

Informativni izračun plače

Februarska brezposelnost – po dveh mesecih rasti, v februarju padec

Februarska brezposelnost je bila po decembru in januarju, ko se je ta zvišala, tokrat nižja. V evidenco brezposelnih se je na novo prijavilo 4015 oseb. To je za 53,6 odstotka manj kot januarja ter za 15,8 odstotka manj kot februarja lani. Prvih iskalcev zaposlitve je bilo v februarju 339, 2075 brezposelnih pa se je prijavilo na zavod zaradi izteka zaposlitve za določen čas. 38 je ostalo brez dela zaradi stečajev, 675 pa je bilo presežnih delavcev. To so pokazali podatki Zavoda RS za zaposlovanje.

Ob redni zaposlitvi lahko dodatno zaslužite s popoldanskim s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi, koliko je znašala povprečna plača v Sloveniji lani!

Februarska brezposelnost – koliko je bilo odjavljenih?

Zavod je februarja odjavil 7066 brezposelnih. Od teh se ji je zaposlilo oz. samozaposlilo 5015. To je kar 9,5 % več kot januarja letos ter skoraj 25 % odstotkov manj kot lanskega februarja. Med tistimi, ki so se zaposlili je bilo največ tajnikov, delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, prodajalcev in zidarjev. Veliko je bilo tudi delavcev za preprosta dela pri nizkih gradnjah, izvajalcev suhmontažne gradnje, štukaterjev in čistilcev, strežnikov ter gospodinjskih pomočnikov v uradih, hotelih in drugih ustanovah. Prav tako so med zaposlitvami bili pogosti skladiščniki in uradniki za nabavo in prodajo, komercialni zastopniki za prodajo ter vozniki osebnih vozil, taksijev in lahkih dostavnih vozil. Zaposlilo se je tudi veliko število (pomočnikov) vzgojiteljev predšolskih otrok, tesarjev, kuhinjskih pomočnikov, poslovnih sekretarjev in natakarjev.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja