Go to Top

Socialni transferji 2023 – zvišajo se 1. marca! Za koliko?

Socialni transferji 2023, med drugimi otroški dodatki, štipendije in socialna pomoč, se bodo redno uskladili s 1. marcem. To bo seveda težko pričakovana uskladitev zaradi visoke letne inflacije osnovnih potrošniških dobrin. Koliko večje nakazilo od države bi naj socialni transferji 2023 pomenili za upravičence do teh dodatkov s aprilom?

Koliko regresa vam pripada v 2023?

Novih vlog ni treba oddajati!

Na CSD-ju zagotavljajo, da za samo zvišanje, upravičencem ni potrebno oddajati nove vloge. S 1. marcem se bodo tako zvišali socialni transferji 2023 kot so: otroški dodatek (po ZUPJS), dodatek za nego otroka, delno plačilo za izgubljeni dohodek zaradi starševskega varstva, dodatek za veliko družino, pomoč ob rojstvu otroka, starševski dodatek (po ZSDP-1) ter znesek najnižjega in najvišjega izplačila nadomestila (po ZSDP-1). Zvišale se bodo tudi štipendije (po ZŠtip-1), višina subvencije za obrok študentske prehrane (po ZSŠP), rejnine (po ZIRD) in denarno nadomestilo za primer brezposelnosti (po ZUTD).

Socialni transferji 2023 kot so invalidnina, dodatek za posebno invalidnost, dodatek za pomoč in postrežbo, oskrbnina, invalidski dodatek, družinska invalidnina, družinski dodatek (po ZVojI), renta in štipendija (po ZPPZV91) bodo tudi višje. Enako velja tudi za dodatek za pomoč in postrežbo veteranski dodatek (po ZVV), doživljenjsko mesečno rento (po ZZVN) ter denarna rento (po ZZVN).

Informativni izračun plačepodjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Socialni transferji 2023 – redna uskladitev, a izredna podražitev osnovne življenjske košarice potrebščin!

V letu 2022 je bila inflacija 10,3-odstotna. In to je marsikomu povzročalo preglavice pri vsakodnevnem nakupu živil in življenjskih potrebščin ter pri plačevanju položnic. S 1. marcem se bo redno uskladili socialni transferji, tako da bo takrat prejemnikom socialnih transferjev nekoliko lažje.

Minimalna plača v 2023, koliko znaša po novem?

Socialni transferji 2023 se bodo povišali za 10 %

Uskladitev je vsakoletna in upošteva podražitev življenjskih potrebščin preteklega leta. Lanska uskladitev je znašala 4,9 %. Socialni transferji 2023 bodo glede na lanskoletno rast teh cen, višji za 10,3 %. To enostavneje povedano pomeni, da boste za vsakih 100 evrov prejeli 10,30 evra več.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja