Go to Top

Družina s šoloobveznim otrokom naj po 15. avgustu ne hodi na dopust!

Družina s šoloobveznimi otroki naj po 15. avgustu ne hodi na počitnice v tujino! Naši epidemiologi še posebej odsvetujejo počitnice na Hrvaškem in drugih “rdečih državah”. Drugi val epidemije namreč trka na vrata!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Marsikateri starš se pred začetkom novega šolskega leta sprašuje kako bo potekalo novo šolsko leto. Bomo zopet morali stopiti v čevlje učiteljev? Delodajalci pa že načrtujejo razporejanje delavcev in organizacijo dela, v kolikor bi večje število zaposlenih moralo ostati doma zaradi varstva otrok. Da boste seznanjeni z ukrepi, ki so vam kot delodajalcu na voljo vas vabimo na naš brezplačen webinar “Ukrepi delodajalca v času koronavirusa“. Seznanili vas bomo s protikoronskimi ukrepi ter tudi ostalimi možnostmi, ki jih imate že po samem Zakonu o delovnih razmerjih!

Informativni izračun plače

Gre družina s šoloobveznimi otroki še lahko brezskrbno na počitnice?

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

V javnosti so zadnje dni krožile domneve, da bo Slovenija pred novim šolskim letom zaprla mejo s Hrvaško. S tem naj namreč preprečili vnos okužb iz trenutno najbolj ogrožene regije v Evropi. Hkrati gre tudi za regijo, kjer bo v prvih 14 dneh avgusta dopustovalo največje število turistov iz različnih držav. Počitnice se namreč začnejo za kar nekaj nemških pokrajin (npr. Bavarska). Spomnimo pa tudi na italijansko ferragosto.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Družina s šoloobveznimi otroki naj raje ostane doma!

Pristojni so včeraj zanikali, da bi bile v smeri zaprtja meje že sprejete kakršne koli dokončne odločitve. Hkrati pa vsako družino pozivajo, naj 14 dni pred začetkom novega šolskega leta raje ostanejo doma. Še posebej je to pomembno za družino, ki bi se vračala iz katere izmed rdečih držav (Srbija, BIH…). Ob povratku iz teh držav lahko namreč celotna družina pričakuje, da ji bo odrejena obvezna 14-dnevna karantena.

BRUTO NETO PLAČA

Kaj pa družina, ki nima šoloobveznih otrok?

Ob povratku iz tujine je k spoštovanju preventivnih ukrepov pozvana tudi družina z mlajšimi otroki. Ti so namreč lahko zgolj prenašalci virusa. Pri mlajših otrocih pa je še toliko težje zagotavljati potrebno medsebojno razdaljo. Posledično je velika nevarnost prenosa na druge otroke. Ti pa bi lahko nato prenesli virus na svoje družinske člane.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Porast okužb je zaznan tudi znotraj posameznih delovnih okolij

Epidemiologi svetujejo previdnost tudi 2-članski družini, ki otrok sploh nima. V zadnjem času namreč raste število okužb pri posameznih delodajalcih, kjer zaposleni prenašajo virus na druge zaposlene. Torej, četudi nimate otrok je potrebno dosledno upoštevati vse varnostne ukrepe in priporočila.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja