Go to Top

Dnevi podjetništva 2015 – Prvi dan je bilo komaj dovolj stolov za vse

“Neznanje ni izgovor,” je udeležencem prvega dne na Dnevih podjetništva 2015 izpostavila načelo v vseh inšpekcijskih nadzorih Bogdana Rejc, podjetniška svetovalka iz podjetja Data. Skupaj s Sabino Dimnik iz Datinega računovodstva sta predstavili katere zakone morajo poznati podjetniki, da lahko poslujejo zakonito, nato pa sta se sprehodili čez postopke delovne, tržne in davčne inšpekcije.

Prijavite se na seminar “Podjetniki med zakoni in inšpektorati“.

IMG_7152

Na prvi dan Dnevov podjetništva 2015, ki sta jih letos znova organizirali podjetji Data in Tehnološki park Ljubljana, se je udeležilo preko 250 podjetnic in podjetnikov ter vseh, ki si to nekoč še želijo postati. Predavalnica je bila zasedena do zadnjega stola, podjetniki in bodoči podjetniki pa so z raznolikimi vprašanji pokazali, da znanja ni res nikoli preveč.

Dnevi podjetništva: Prvi dan, šest predavanj, šest predavateljev, polna predavalnica

Jure Filip je nato predstavil vse, kar morate zavezanci za davčno potrjevanje računov vedeti o davčnih blagajnah. Udeleženci so postavili tudi različna vprašanja o novi zakonodaji in med drugim dobili odgovor na to, kaj narediti, če po potrditvi računa na Finančni upravi RS podjetniku zmanjka papirja v tiskalniku. Po njegovem predavanju se nam je pridružil tudi Ambrož Jarc iz podjetja Datalab d. d., ki je predstavil njihovo rešitev za davčno potrjevanje računov.

Ste zamudili predavanje na Dnevih podjetništva? Prijavite se na seminar “Davčne blagajne“.

dnevi podjetništva

Spletne trgovine brez splošnih pogojev ne morete odpreti, pri njihovi pripravi pa ne škodi pomoč pravnega strokovnjaka, je podjetnikom med drugim povedal razvijalec spletnih strani v Dati Borut Ratej. Preden se podjetniki odločajo za selitev trgovine v oblak, pa največkrat sprašujejo, kako registrirati podjetje za prodajo po spletu, kako spisati splošne pogoje in kako tehnično postaviti spletno trgovino.

Prijavnico na seminar “Spletna trgovina” najdete tukaj.

dnevi podjetništva

Kako raznolike so oblike dela pri nas, so nato pokazala tudi mnoga vprašanja, ki so jih Sabini Dimnik postavljali udeleženci predavanja Različne oblike dela in njihova obdavčitev. Sklenila pa je, da se velikokrat, ko podjetnik potrebuje pomoč ves čas in če osebi njen status to dovoljuje, bolj splača skleniti pogodbo o zaposlitvi za krajši čas od osmih ur na dan kot pa katero drugo pogodbo civilnega prava.

Preberite več o seminarju “Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?” in se prijavite.

“Poslovni načrt naj piše podjetnik sam ali naj pri tem sodeluje s preverjenim svetovalcem,” je nenezadnje svetoval Dario Berginc iz projektnega oddelka v podjetju Data. Gregor Sakovič iz centra inovativnega podjetništva NLB pa ni, kot je dejal, ničesar prodajal, ampak je podjetnikom ponudil coworking prostor in pomoč.

Prijavite se na seminar “Kako pripraviti uspešen poslovni načrt“.

Z zadnjim predavanjem pa smo se iz prvega dne Dnevov podjetništva 2015 prevesili v drugi dan, saj je Domen Bole iz Tehnološkega parka Ljubljana spregovoril o najpogostejših napakah v zagonskem podjetništvu. Na kratko – kako se jim izogniti? Tako da vsak produkt razvijemo v sodelovanju s kupcem, z opazovanjem, poslušanjem in nehenim testiranjem razvijajočega produkta na trgu.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja