Go to Top

Digitalni nomadi – turisti 21. stoletja

Kdo je digitalni nomad?

Digitalni nomadi so ljudje, ki  niso odvisni od lokacije. Za opravljanje svojega dela uporabljajo telekomunikacijsko tehnologijo. Potujejo po celem svetu, najraje pa v države, ki jim omogočajo posebne davčne olajšave. So  posamezniki, ki svoje delo lahko opravljajo kot zaposleni v podjetju ali pa kot podjetniki.  Tak način dela je zelo priljubljen med mladimi, saj lahko na ta način obredejo precejšen del sveta, obenem pa zaslužijo.

Izračunajte si plačo!

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Kakšna dela opravljajo digitalni nomadi?

To so lahko  pisci oglasov, blogerji, skrbniki družbenih omrežij za podjetje, novinarji, fotografi, oblikovalci, virtualni asistenti in prevajalci. Potem tudi vsi poklici povezani z IT področjem, pa marketingom in prodajo. Običajno gre za  danes najbolj iskane in plačane poklici.

Regres – koliko in do kdaj izplačilo v letu 2021

Digitalni nomadi z vizumi

Države, ki so močno odvisne od turistične dejavnosti in so v času epidemije ostale brez turistov, so še kako zainteresirane za nastanitev in obisk takih digitalnih nomadov. Tako zelo so turistične destinacije zainteresirane zanje, da so izumile posebne vizume za digitalne nomade. Le-ti omogočali bivanje do enega leta na določeni lokaciji, običajno pa tudi posebne načine obdavčitev. Med njimi je tudi naša soseda Hrvaška.

 

Prijavite se na e-novice

Digitalni nomadi in priljubljene lokacije za delo

Digitalni nomadi imajo  svoje najbolj priljubljene destinacije. Najraje izberejo na Portugalskem Lizbono, Ericerio, Porto, Berlin v Nemčiji, v Španiji Tenerife in Las Palmas, v Romuniji Temišvar, v Srbiji pa Beograd. Tudi Ljubljana postaja čedalje bolj priljubljena destinacija.

podjetniško svetovanje

Bodoči digitalni nomadi

Z veseljem vam na naši DATA točki pripravimo dokumentacijo za registracijo podjetja . Naši izkušeni računovodje pa bodo z vami v stiku in vam pomagali pri poslovanju, ne glede na lokacijo, na kateri se boste trenutno nahajali. Prijavite se na svetovanja prek spletnega obrazca, nas pokličite na 01 600 1530 ali pa nam pošljite email na data@data.si. Za vsa svetovanja smo dosegljivi tudi prek sistema Skype.

 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja