Go to Top

Delovno aktivni – število delovno aktivnih raste!

Delovno aktivni – novembra lani rast števila delovno aktivnih

Delovno aktivni – v Sloveniji je bilo lani novembra 913.420 ljudi, ki so delovno aktivni. To je 0,2 odstotka več kot oktobra ter 2,7 odstotka več kot novembra leto prej (leta 2020). Že peti mesec zapored gre za največje številke, odkar Statistični urad Republike Slovenije spremlja podatke o delovno aktivnih.

Informativni izračun plače

Delovno aktivni – število (samo)zaposlenih se povečuje!

Na mesečni ravni se je število tistih, ki so delovno aktivni povečalo za 0,2 odstotka. Število zaposlenih je tako novembra znašalo 816.391. Na drugi strani pa je bilo število samozaposlenih 97.029. Bi mogoče tudi vi želeli stopiti na pot samostojnega podjetnika? Nič lažjega! Registracijo s.p. lahko opravite na naši Data točki! Postopek je enostaven in brezplačen! Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si. Na letni ravni se je število zaposlenih povišalo za 2,7 odstotka, število samozaposlenih pa za 2,2 odstotka!

Pri nas lahko ustanovite tudi d.o.o.!

podjetniško svetovanje

Prijavite se na seminar Zaključna bilanca 2021!

Največje povečanje v izobraževanju

Na mesečni ravni se je novembra lani število tistih, ki so delovno aktivni, zmanjšalo v osmih dejavnostih, povečalo pa v 12. V dejavnosti izobraževanja se je število delovno aktivnih povečalo za 0,5. V tej dejavnosti je bilo novembra tako delovno aktivnih okrog 77.200 oseb. To je v zadnjih 20 letih največ takšnih, ki so delovno aktivni v izobraževanju. Najmanj jih je bilo (v zadnjih 20 letih) avgusta leta 2002 – takrat jih je bilo 30,2 odstotka manj.

Pri nas lahko opravite tudi zakonsko obvezno Varstvo in zdravje pri delu!

Največje zmanjšanje v gostinstvu

Delovno aktivni oz. njihovo število pa se je najbolj zmanjšalo v gostinski dejavnosti. Število je bilo novembra lani za 0,3 odstotka manjše kot mesec prej. V gostinstvu je bilo novembra delovno aktivnih približno 37.200 oseb. V tej dejavnosti se je že drugi mesec zapored število delovno aktivnih zmanjšalo – prej se je sedem mesecev zapored višalo.

 Preverite tudi ostala podjetniška izobraževanja, ki jih izvajamo na Dati!

V katerih dejavnostih je največje število tistih, ki so delovno aktivni?

Lansko leto novembra je bilo največje število delovno aktivnih v predelovalnih dejavnostih. Teh je bilo kar 22,8 % vseh. Na drugem mestu po število delovno aktivnih pa je bila dejavnost trgovina, vzdrževanje in popravila motornih vozil. V tej dejavnosti je bilo zaposlenih 12,7 % vseh.

Potrebujete računovodski servis? Postanite stranka Datinega servisa!

Povečuje se število samozaposlitev v gradbeništvu

Na letni ravni se je število zaposlenih najbolj povečalo v predelovalnih dejavnostih. Na drugi strani pa se je pri samozaposlenih največ povečalo število v gradbeništvu! Je mogoče samozaposlitev v gradbeništvu tudi vaša prihodnost? Na naši Data točki lahko hitro in enostavno registrirate s.p.! Pišite nam na data@data.si za več informacij! Novembra lani je bilo delovno aktivnih moških okrog 502.100, žensk pa 411.300, je še sporočil Surs.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja