Go to Top

Delo preko spleta: Kako zaslužiti od doma?

Delo preko spleta postaja vse popularnejša oblika dela, saj nam omogoča delo iz udobja lastnega doma. Obstaja veliko različnih možnosti za delo preko spleta, to je lahko prodaja, pomoč strankam, reševanje anket, pisanje ali prevajanje besedil, izobraževanje in še več.

Informativni izračun plače

Preden pričnete z opravljanjem dela preko spleta je pomembno, da se zaščitite. Za delo se dogovarjajte z zaupanja vrednimi delodajalci, preverite njihovo verodostojnost in ne pošiljajte svojih podatkov vsepovprek. Poskrbeti morate tudi, da svoje zaslužke pravilno napoveste, saj morajo biti obdavčeni. Predvsem pa mora biti vsako opravljanje dejavnosti zakonito. Najbolj pogost način za to, da boste zakonito opravljali svojo dejavnost, je ustanovitev lastnega podjetja. Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na: data@data.si za več informacij ali pa si kar rezervirajte termin za registracijo podjetja.

Odprtje s.p. – hitro, enostavno, brezplačno!

Kakšno je lahko delo preko spleta?

Kot že rečeno, lahko preko spleta opravljate veliko različnih del. Poglejmo, kaj vse se da delati na internetu:

  • Oddaja nepremičnin: Preko spleta lahko oddajate tudi nepremičnine. Če imate prazno hišo, sobo ali stanovanje in ga želite ponuditi v uporabo turistom, ni nujno, da to počnete v živo. Vse je mogoče urediti preko spleta – goste lahko v dom spustite s pomočjo kode, ki jim jo pošljete elektronsko, po njihovem odhodu najamete čistilo, ki bo očistila prostore itd.
  • Predajte svoje znanje: Zanimivo delo preko spleta je lahko tudi poučevanje. Predajanje znanja je zelo zadovoljujoča aktivnost. Svoje znanje lahko predajate v obliki individualnih inštrukcij, webinarjev, vnaprej posnetih predavanj, lahko pa tudi napišete knjigo ali priročnik.

Kilometrina 2023

  • Povejte svoje mnenje: Na spletu je mnogo strani, ki vam bodo plačale za reševanje anket, ogled videov, pisanje mnenj o raznih produktih itd. Če pa radi stojite pred kamero, je morda kariera vplivneža prava za vas. Zaslužite skozi sodelovanja z različnimi podjetji, tako da svojim sledilcem predstavljate njihove izdelke.
  • Spletna prodaja: Delo preko spleta veliko ljudi najde v spletni prodaji. Prodajate lahko svoje lastne izdelke, produkte ali storitve. Vse bolj razširjena vrsta spletne prodaje postaja drop shipping, kjer gre za povezovanje dobaviteljev s kupci. Tako vam ni treba skrbeti za zaloge, saj naročila posredujete direktno dobavitelju, ta pa izdelke pošlje stranki.

Kakšne prispevke plačuje popoldanski s.p.?

podjetniško svetovanje

Vse kar morate vedeti o normiranem s.p.

Za delo preko spleta je treba registrirati dejavnost

Če se odločite za občasno delo preko spleta, morate upoštevati, da mora biti dohodek, ki ga prejmete iz tega naslova, obdavčen. V kolikor plačilo prejemate od slovenskega izplačevalca, akontacijo dohodnine in prispevke plača on, če pa denar prejemate iz tujine, morate dohodke napovedati sami! Več o tem si lahko preberete tukaj, za odgovore na dodatna vprašanja pa se lahko obrnete na naše davčne svetovalce.

Izberite računovodski servis z več kot 30letno tradicijo!

V primeru, da opravljate delo preko spleta redno, morate imeti odprto dejavnost. Pri tem vam lahko pomagamo mi. Na DATA točki je namreč registracija podjetja (s.p. ali d.o.o.) brezplačna. Pred tem pa se lahko odločite tudi za podjetniško svetovanje, da boste opremljeni z vsemi potrebnimi informacijami. Pokličete nas na 01 600 1530 ali pa nam pišite na data@data.si.

Ostanite na tekočem ter se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja