Go to Top

Spletna trgovina – top dejavnost na DATA točki!

Spletna trgovina oziroma prodaja izdelkov prek spleta je dejavnost, ki jo na Data točki registrira praktično vsak podjetnik, ki se ukvarja s prodajo izdelkov ali storitev. Spletna trgovina je doživela pravi razcvet v času epidemije, ko so ljudje prek spletnih trgovin naročali od živil do tehnične opreme. Trend registracije in opravljanja te dejavnosti se nadaljuje tudi v letošnjem letu. Se odločate za registracijo podjetja? Nič lažjega. Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite za termin na data@data.si. Referenti DATA točke vas bomo vodili skozi postopek.

Brezplačno registrirajte podjetje

Razmišljate, da bi spletna trgovina postala tudi vaša podjetniška dejavnost?

Dejavnost spletne trgovine lahko na DATA točki registrira posameznik, ki želi dejavnost opravljati kot dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.), kot redni s.p. ali pa tisti, ustanovi družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Pred registracijo je smiselno razmisliti o vseh spremljajočih dejavnosti vašega podjetja, ki jih boste vključili poleg dejavnosti spletne trgovine.

Izračunajte si plačo

Odprite d.o.o. na DATI

Kakšni so pogoji za opravljanje dejavnosti spletna trgovina?

Izobrazba ni pogoj za registracijo podjetja, je pa dostikrat pogoj za opravljanje raznih dejavnosti iz Standardne klasifikacije dejavnosti 2008 (SKD 2008). Spletna trgovina (šifra dejavnosti 47.910-Trgovina na drobno po pošti ali po internetu) je dejavnost, za opravljanje katere niso navedeni posebni pogoji. Spada torej med neregulirane dejavnosti. Z registracijo dejavnosti prodaje prek spleta lahko podjetnik prodaja izdelke fizičnim osebam.

Vam bolj ustreza s.p.?

Kako do izdelka, ki ga boste prodajali prek spletne trgovine?

Poiskati je treba izdelek, ki je priljubljen. Prav tako morajo dobavne verige zanj teči brez problemov. Sprejemljiva mora biti tudi cena dostave. Poiskati morate izdelek, ki ima dober tržni potencial in odkriti način, kako ga najbolje prodati. Pri analizi izdelka, ki ga iščete, si lahko pomagate z raziskovanjem preko spleta. V pomoč so vam lahko spletne tržnice (na primer Amazon, AliExpress, eBay …). Morda vam lahko pomaga tudi orodje Google Trends? Z njim lahko ocenite interes kupcev za posamezen izdelek.

Preberite o popoldanskem s.p.

Če postameznik opravlja spletno dejavnost, je vodenje računovodstva lahko zahtevno, pa tudi zamudno. Pametno je, da vam pri tem pomaga računovodstvo, na katerega se lahko zanesete. Pri tem lahko za ponudbo povprašate računovodstvo podjetja DATA, ki podjetnikom pomaga že več kot 30 let!

Več informacij pred registracijo podjetja vam nudimo svetovalci podjetja DATA. Lahko nas pokličete na 01 600 1530 ali nam pišete na data@data.si in se dogovorite za individualno svetovanje.

Prijavite se na novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja