Go to Top

Neregulirane dejavnosti v Sloveniji – priložnost za podjetnike

Neregulirane dejavnosti so tiste dejavnosti, za katere podjetnik ne potrebuje obrtnega dovoljenja, licenc ali koncesij. Vstop v podjetniške vode je včasih povezan z množico administrativnih postopkov. Vendar obstajajo dejavnosti, kjer je ta vstop lažji in hitrejši. V tem članku vas vodimo skozi priložnosti, ki jih takšne dejavnosti ponujajo v Sloveniji. Če ustanavljate podjetje in niste prepričani, ali vaša dejavnost spada med neregulirane dejavnosti, se posvetuje pri naših pravnih svetovalcih! Na termin se naročite na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ustanovite svoje podjetje danes!

Zakaj so neregulirane dejavnosti priložnost?

Zaradi manjših administrativnih zahtev lahko podjetniki hitreje začnejo s poslovanjem, kar pa ne pomeni, da so oproščeni odgovornega in etičnega poslovanja. Nasprotno, brez strogih regulativ, so podjetniki tisti, ki morajo postaviti visoke standarde za sebe in svoje storitve.

Izračunajte si plačo!

Neregulirane dejavnosti v Sloveniji – kje so priložnosti?

Nekatere aktualne neregulirane dejavnosti v Sloveniji vključujejo:

  1. Trgovina in spletna trgovina (47.910)
  2. Organiziranje dogodkov (82.300)
  3. Fotografiranje (74.200)
  4. Grafično oblikovanje in spletno oblikovanje (74.100)
  5. Računovodske, knjigovodske in revizijske dejavnosti; davčno svetovanje (69.200)
  6. Pasja šola (96.090)
  7. Podjetniško svetovanje (70.220)
  8. Osebni coaching (74.900)
  9. Strokovnjaki iz različnih področij spletnega marketinga (73.110)
  10. Vplivneži na različnih družbenih omrežjih (73.110).

Koliko znašajo prispevki za s.p.?

Vsaka izmed teh nereguliranih dejavnosti odpira svoja unikatna vrata priložnosti. Med njimi najdemo sodobne segmente, ki so trenutno v vzponu in pritegnejo pozornost novodobnega podjetnika. Po drugi strani pa obstajajo tudi dejavnosti, ki so že trdno zasidrane v slovenskem poslovnem prostoru, a kljub temu zaradi nenehno rastočega povpraševanja ostajajo privlačna podjetniška izbira.

Ustanovite d.o.o.

Previdno pri izbiri računovodskega servisa – neregulirane dejavnosti v Sloveniji!

Kot podjetnik se zavedate vrednosti kakovostnega računovodskega servisa. Vseeno ni odveč opozoriti, da računovodstvo spada med neregulirane dejavnosti. To povečuje vaše tveganje pri izbiri zanesljivega računovodstva. Zavedanje tega tveganja je še posebej pomembno, saj napačne računovodske odločitve lahko vodijo do resnih finančnih in pravnih posledic. Morebitne napake v računovodstvu lahko prinesejo resne pravne posledice, za katere odgovarjate sami.

Računovodstvo

Ne tvegajte svojega poslovanja. Izkoristite storitve našega računovodskega servisa s 30-letnimi izkušnjami, ki pričajo o zanesljivi kvaliteti, ki je prestala preizkušnjo časa. Izberite zanesljivo računovodstvo!

Vse o normiranem s.p.

Etično poslovanje v nereguliranih dejavnostih

Kljub pomanjkanju stroge regulative se od podjetnikov pričakuje, da delujejo odgovorno in transparentno. Stranke v teh sektorjih iščejo zaupanja vredne ponudnike, zato je vzpostavljanje dobrih poslovnih praks in etičnih standardov ključnega pomena za dolgoročen uspeh.

Kilometrina 2024

Neregulirane dejavnosti: odgovornost in integriteta kot temelj uspeha

Neregulirane dejavnosti v Sloveniji ponujajo številne priložnosti za podjetnike, ki želijo hitro in enostavno vstopiti na trg. Kljub manjšim administrativnim oviram pa je odgovornost podjetnikov, da postavijo visoke standarde za sebe in svoje stranke. Etično poslovanje ni le moralna odločitev, ampak tudi ključ do trajnega uspeha.

Delovanje v korist svojih strank, spoštovanje njihovih potreb in prizadevanje za njihovo največje zadovoljstvo ne bi smelo biti le sredstvo za doseganje dobička, temveč osnovno vodilo v poslu. Vsak podjetnik ima moč, da z lastnim delovanjem doda vrednost tako posameznikom kot celotni družbi. Naj ta moč služi kot vir navdiha in kot opomnik, da je prava pot v poslu tista, ki združuje uspeh z integriteto. Naprej k svetlejši in odgovornejši poslovni prihodnosti!

Popoldanski s.p. lahko odprete le ob redni zaposlitvi!

Se zanimate za odprtje novega podjetja in vas zanima, ali zanj potrebujete obrtno dovoljenje, dodatne licence ali koncesije? Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si in se naročite na individualno svetovanje pri naših pravnih strokovnjakih.

Prijavite se na e-novice!