Go to Top

Dejavnosti za samostojne podjetnike – katere so najbolj »in«?

Dejavnosti za samostojne podjetnike

Dejavnosti za samostojne podjetnike – katere so v trenutnih časih najbolj popularne dejavnosti za samostojne podjetnike oz. bodo v prihodnosti? Želite tudi vi odpreti s.p.? DATA točka je vaša rešitev! Pokličite na 01/600-1530 ali rezervirajte termin za registracijo podjetja prek spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja

Dejavnosti za samostojne podjetnike – potrebno se je prilagajati in spremljati trg!

Potrebno je vedeti, da uspešen podjetnik skoraj nikoli ne počiva. Mora se prilagajati ter spremljati trg ter trenutne trende. Podjetništvo danes ni enako kot je bilo nekaj let nazaj, prav tako pa ne bo enako v prihodnosti. Zato se mora podjetnik hitro odzivati na spremembe – tudi aktualne dejavnosti za samostojne podjetnike se tako spreminjajo. Dandanes prevladujejo povsem druge kot so recimo še pred desetimi ali dvajsetimi leti.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

Dejavnosti za samostojne podjetnike so številne in zelo različne

Vsak podjetnik si želi izbrati dejavnost oz. dejavnosti, ki bodo uspešne, dobičkonosne, zanimive in inovativne. Dejavnosti za samostojne podjetnike so izjemno široko zastavljene – od predelovalnih, proizvodnih, trgovskih do storitvenih, svetovalnih in še bi lahko naštevali. V zadnjih letih tudi na naši DATA točki opažamo več registracij s.p. v predelovalnih dejavnostih, gradbeništvu, trgovini, gostinstvu. Pogoste dejavnosti za samostojne podjetnike pa so tudi strokovne, svetovalne, razvedrilne in rekreacijske dejavnosti.

Preberite tudi – Bi lahko prišlo do izrednega dviga minimalne plače?

podjetniško svetovanje

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Katere dejavnosti za samostojne podjetnike najbolj obetajo?

V zadnjih letih (sploh v času pandemije) so najbolj perspektivne dejavnosti za samostojne podjetnike (ki se odločijo za ustanovitev s.p.) povezane z digitalizacijo in tehnologijo nasploh. Ta panoga je bila v času covida tudi izjemno pomembna pri okrevanju gospodarstva. Podjetništvo bi se naj po napovedih nekaterih poznavalcev razvijalo v smeri zelenih tehnologij in uporabe obnovljivih energetskih virov. Tako lahko rečemo, da so dejavnosti za samostojne podjetnike, ki so najbolj perspektivne, osredotočajo na iskanje rešitev za globalne izzive (na primer podnebne spremembe in trajnostne energije) do zdravega življenja in hrane.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Dejavnosti za samostojne podjetnike – digitalizacija

Podjetja in podjetniki, ki se ukvarjajo z digitalizacijo, v zadnjem času prednjačijo. To pa ne pomeni, da so ostale dejavnosti za samostojne podjetnike v zatonu. Kljub temu, da je na trgu precej negotovosti, te ne smejo biti ovire, ampak priložnost. Negotovosti je potrebno izkoristiti ter najti poslovno idejo, ki bo »zažgala«. V kolikor bi potrebovali pomoč pri vaši poti v podjetništvo, se obrnite na naše podjetniške svetovalce. Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si ter se dogovorite za termin svetovanja.

Preberite tudi – Kaj je z julijem drugače glede prevoza na delo?

Katere so najbolj obetavne dejavnosti za samostojne podjetnike?

Dejavnosti za samostojne podjetnike, za katere se pričakuje, da bodo med bolj perspektivnimi, bi lahko dejansko razdelili na dejavnosti, ki se lahko opravljajo na daljavo oz. preko spleta ter na dejavnosti, ki zahtevajo poslovanje »v živo«. Med najbolj obetavne dejavnosti za samostojne podjetnike (ki se lahko opravljajo tudi preko spleta) lahko uvrstimo dejavnosti kot so svetovanja (podjetništvo, davki, družbena omrežja, marketing), izobraževanje na daljavo, grafično oblikovanje, razvoj aplikacij pa tudi e-računovodske oz. e-knjigovodske storitve. Dejavnosti za samostojne podjetnike, ki se opravljajo »v živo«, in so aktualne, pa so na primer nega na domu, vrtnarstvo, poslovanje z nepremičninami in čiščenje domov. V času epidemije pa je seveda postala zelo popularna tudi spletna prodaja izdelkov.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja