Go to Top

Črni petek bo novembra, a promocije nekaterih trgovcev so že tu!

Črni petek, tradicionalno dan velikih popustov pri večjih trgovcih, bo tu šele četrti petek v novembru. A popusti nekaterih trgovcev so že tu – tudi zaradi situacije, povezane s COVID-om.

Informativni izračun plače

Želite hobi ali podjetniško zamisel transformirati v potencialno rastoči posel? Potem imamo za vas odlično rešitev – naš brezplačni webinar! Pri podjetju DATA d. o. o. smo iz seminarjev v naših prostorih na Dunajski prešli na brezplačne webinarje na temo podjetništva in registracijo podjetja. Tako je tudi z našim izjemno priljubljenim seminarjem »Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo«. Tega sedaj izvajamo preko spleta. Vse kar potrebujete je ZOOM – in že lahko naredite svoj prvi korak v nov način razmišljanja! Prijavite se na webinar »Kako zaslužiti s hobijem?« še danes!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Črni petek, spletni ponedeljek in nato še decembrske razprodaje

Črni petek je v zadnjem desetletju prerastel svojo prvotno razsežnost. Poleg »podaljšanega« konca tedna veliko trgovcev organizira praznovanja in promocije že teden dni prej. Nekateri pa z oglaševanjem in pripravami pričnejo že v oktobru.

A to so le spomini na čase, ko je bilo združevanje še dovoljeno. Letošnja realnost bo najverjetneje povsem drugačna kot dosedanja rutina. Trgovci se že pripravljajo na spremembe.

BRUTO NETO PLAČA

Bo črni petek letos popolnoma enak spletnemu ponedeljku?

Tudi v državah z bolj ohlapnimi omejitvami že snujejo različne ukrepe in scenarije, pod katerimi naj bi potekalo nakupovanje za črni petek. Nekatera podjetja so že oznanila, da bodo njihove trgovine najverjetneje morale spoštovati omejitev (20 % polnosti). Kupci bodo, kot tradicionalno, morali priti ob 5-ih zjutraj, a bodo morali za vstop stati v ravni vrsti. Podjetje bo spodbujalo tudi spletno nakupovanje in dostavo.

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Wallmart je eden prvih ameriških trgovskih velikanov, ki je že oznanil polni prestop na »spletni črni petek,« saj bo tudi promocije izvajal tako preko spleta, kot (predvidoma) tudi v trgovinah – pod strogimi omejitvami. Podjetje namerava pandemiji prilagoditi tudi ponudbo izdelkov. V akciji bodo izdelki, ki so bili v tem čas najbolj iskani – kot npr. oblačila za prosti čas, oprema za peko na žaru in oprema za vadb.

Dvojno obdavčenje fizičnih oseb

Večje razprodaje šele prihodnje leto za veliko noč?

Ukrepi se lahko dodatno zaostrijo zelo hitro. Zato obstaja možnost, da se bo ta nakupovalni praznik prestavil.

V primeru strožjih ukrepov pozimi, se lahko trgovci odločijo za večje razprodaje v času spomladanskih praznikov. To bo morda tudi bolj aktualno za trgovce, pri katerih je nakupovalni proces v večji meri vezan na osebni obisk potrošnika, ali pa gre pri njih bolj za porabniško izkušnjo – kot na primer obisk božičnih sejmov.

Pravni nasvet

Pred večjimi vprašanji stojijo tudi ponudniki prazničnih storitev za črni petek, posebej potovanj, saj tradicionalni izleti v zimskem času zagotovo ne bodo takšni kot doslej.

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja