Go to Top

Cepivo proti omikronu – ta teden 370 tisoč odmerkov!

Cepivo proti omikronu prilagojeno podrazličici omikrona BA.1

Cepivo proti omikronu bo ta teden prišlo v Slovenijo. Prejeli bomo 370 tisoč odmerkov cepiva. Kdaj bi torej lahko cepivo (prilagojeno omikronu) lahko bilo na voljo?

Ustanovitev d.o.o. – hitro in enostavno na DATA točki!

Cepivo proti omikronu proizvajalcev Moderne in Pfizer

Slovenija bo prejela dobrih 70 tisoč odmerkov cepiva Moderne in nekaj več kot 300 tisoč odmerkov cepiva Pfizer. Napovedano je, da bo cepivo proti omikronu oz. dobava cepiva tudi v prihodnjih tednih. Do konca septembra bi naj prejeli od 500 do 700 tisoč odmerkov cepiva proti omikronu.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se ga izplača?

Cepivo proti omikronu potrdila Ema

Cepivo proti omikronu je bilo prejšnji teden potrjeno s strani Evropske agencije za zdravila (Ema) in Evropske komisije. Je pa cepivo proti omikronu prilagojeni prvotni podrazličici omikrona BA.1. Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je potrdil, da je cepivo na poti v Slovenijo.

 Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Cepivo proti omikronu prilagojeno podrazličici BA.1, zdaj prevladuje BA.5

Prihodnji teden bi tako že bilo možno cepljenje s “poživitvenim” cepivom. Cepivo proti omikronu je sicer mešanica »starega cepiva«, ki je bilo narejeno proti osnovni različici koronavirusa ter cepiva, ki je prilagojeno za učinkovanje proti prvotni podrazličici omikrona BA.1. A ta okužb ne povzroča več. Zdaj namreč v 97 % prevladuje omikron BA.5. Strokovnjaki sicer opozarjajo, da to cepivo še vedno dovolj dobro zaščiti. So pa cepivo proti omikronu BA.5 nedavno odobrili v ZDA. To cepivo bi lahko v Evropo prišlo čez približno dva meseca. Prevelikega zanimanja za cepljenje s četrtim odmerkom sicer med prebivalci ni. Ga pa strokovnjaki priporočajo vsem ranljivim skupinam. To so kronični bolniki, oskrbovanci domov starejših ter starejši od 80 let. Priporoča pa se ga tudi starejšim od 60 let.

Ostanite na tekočem: prijavite se na Datine e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja