Go to Top

Ali lahko odprem d. o. o. brez osnovnega kapitala?

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Veliko vas se na nas obrača z vprašanjem, če lahko odprete d. o. o. brez osnovnega kapitala oziroma bolj pravilno in strokovno – brez ustanovitvenega kapitala. D. o. o. brez osnovnega kapitala v minimalnem znesku 7.500 evrov sicer lahko odprete, vendar vložkom v vaše novonastalo podjetje kljub temu ne boste ušli. Če vanj ne vložite denarja, morate v isti vrednosti, tj. 7.500 evrov, vanj vložiti osnovna opredmetena sredstva (stroji, nepremičnine …).

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Vse podrobne informacije ob ustanovitvi podjetja – in to brezplačno!

Več informacij

d. o. o. brez osnovnega kapitalaPogoji za odprtje d. o. o. na VEM točki DATA:

  1. Bodoči družbeniki in zastopniki podjetja morajo biti pri postopku registracije osebno prisotni.
  2. Za postopek potrebujejo veljavni osebni dokument.
  3. Ustanovitveni kapital d. o. o. mora biti vplačan v denarju in v najmanjšem znesku 7.500 evrov.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Za vložek sredstev bo treba k notarju

Vendar pozor; ko se bodoči podjetnik odloči, da bo ob ustanovitvi podjetja vanj vložil osnovna opredmetena sredstva, registracije podjetja ne more opraviti na točki VEM, vendar pri notarju. Tako bodoči podjetnik v tem primeru ne uide niti stroškom registracije podjetja. Prav tako bo v primeru, če želita zakonca ustanoviti podjetje in želita biti v njem oba biti družbenika, treba k notarju. Kdaj pa boste ob ustanovitvi podjetja še potrebovali notarja?

D. o. o. brez osnovnega kapitala lahko odprete, vendar morate za ta namen v isti vrednosti vanj vložiti osnovna opredmetena sredstva.

Klikni in deli

Kdo lahko odpre d. o. o.?

Od januarja letos pa velja nova zakonodaja, ki zaostruje pogoje za odprtje podjetja. Preberite, kdo se za ustanovitev gospodarske družbe ne more več odločiti v Ustanovitev d. o. o. in ustanovitev s. p.: novo leto, nova pravila.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Kaj so osnovna opredmetena sredstva?

Med osnovna opredmetena sredstva se štejejo stroji, nepremičnine, kamioni in podobno. Vrednost osnovnih opredmetenih sredstev mora prav tako znašati minimalno 7.500 evrov.  Preden gre posameznik k notarju, si mora poiskati sodnega cenilca za ustrezno področje (Imenik sodnih cenilcev), ki oceni vrednost osnovnih sredstev. Več pa v Ustanovitev d. o. o.: ne rabite denarja, lahko vložite osnovna opredmetena sredstva.

Preberite tudi:

VEM točka DATA in njeni referenti bodo tudi poleti podjetnikom ves čas pomagali pri odprtjih podjetja in registracijah samostojne dejavnosti, za vsa pravna vprašanja pa so vam na voljo tudi Datini pravni strokovnjaki. Svoj termin za posvet lahko rezervirate na 01 600 1530 ali pa nam pošljete elektronsko pošto na data@data.si.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja