Go to Top

Ali delodajalec lahko študenta zaveže k varstvu osebnih podatkov?

Kdaj lahko in kdaj mora delodajalec študenta, ki pri njem opravlja delo preko študentske napotnice, zavezati k varstvu osebnih podatkov, poslovnih skrivnosti in k prepovedi konkurenčne dejavnosti?

izobraževanje

Podjetniki med zakoni in inšpektorati

Niste podkovani na pravnem področju? Skupaj z nami lahko postanete vešči veljavne zakonodaje za opravljanje gospodarskih dejavnosti.

Več informacij

Varstvo podatkov in skrivnosti: ne s pogodbo, temveč s podpisom ustrezne izjave

Delodajalec za delo s študenti ne sklene posebne pogodbe – za delo prek študentske napotnice jo skleneta delodajalec in izbrani študentski servis. Pri tem pa se lahko tako delodajalcem kot študentom porajajo vprašanja o varnosti osebnih podatkov, poslovnih skrivnosti in podobno.

Prijava na izobraževanje

delodajalecDelodajalec mora študenta, kadar mu omogoči seznanitev z osebnimi podatki, zavezati k varstvu osebnih podatkov s podpisom ustrezne izjave.

Delodajalčeva odločitev, ne pa tudi obveza, je, če bo študenta, ki se pri opravljanju dela seznani z informacijami, katerih zloraba bi lahko povzročila škodo delodajalcu, zavezal tudi k varstvu poslovnih skrivnosti podjetja.

Na vaše pravne zagate odgovarjamo tudi poleti! Kontaktirajte nas in si rezervirajte svoj termin!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Delodajalec lahko študenta ustrezno zaveže tudi k prepovedi konkurenčne dejavnosti.

Delodajalca pa, tudi v primeru, ko za delo najame študenta, zavezujejo obveznosti po Zakonu o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1), ki sicer veljajo za delodajalce, ki zaposlujejo delavce. Delodajalca tako za vsakega delavca, ne glede na obliko dela, zakon zavezuje, da mu omogoči usposabljanje iz varstva pri delu.

Delodajalec lahko študenta, ki pri njem opravlja delo, zaveže k varstvu osebnih podatkov.

Klikni in deli

Preberite tudi:

Imate pravno ali kadrovsko vprašanje? Ali pa vas mika registracija podjetja, s. p. oziroma d. o. o.? Z našo pomočjo se boste lahko lažje odločili glede na vaše potrebe in želje, zato nas pokličite na 01 600 15 30 ali pa nas kontaktirajte po e-mailu data@data.si in dogovorili se bomo za termin.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja