Go to Top

Sprememba imena podjetja – kako poteka?

Sprememba imena podjetja je precej pogost pomislek med podjetniki. Razlogi za to so različni. A pri tem se porajajo vprašanja, kakšen je postopek spremembe. Kako izbrati nov naziv oz. ime podjetja? Če se želite o tem posvetovati, lahko to storite pri naših podjetniških strokovnjakih. Za ponudbo posveta pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si. Kontakte lahko uporabite tudi, če želite brezplačno registrirati podjetje!

Brezplačno registrirajte podjetje

Sprememba imena podjetja pri samostojnemu podjetniku

Postopek je preprost in ga lahko uredite pri nas na Data točki. Sprememba imena podjetja pri s.p. je obvezna takrat, ko nosilec dejavnosti spremeni osebno ime ali priimek. V imenu podjetja nosilca dejavnosti je vedno ime in priimek in oznaka s.p. Če se kaj od tega spremeni, mora sprememba biti vidna tudi v registru podjetij. Podjetnik ima možnost tudi dodati imaginarno ime k imenu podjetja. Ne pozabite: o spremembi imena podjetja mora podjetnik po prejemu sklepa o uspešno zaključenem postopku obvestiti računovodjo, banko in vse svoje poslovne partnerje.

Izračunajte si plačo

Odprite s.p. na Dati

Sprememba imena podjetja pri družbi z omejeno odgovornostjo (d.o.o.)

Če ime podjetja spreminja podjetnik pri svojem d.o.o., to pomeni tudi spremembo akta o ustanovitvi družbe. Zastopnik podjetja sprejme sklep o spremembi. Podpisani čistopis akta o ustanovitvi referent DATA točke nato elektronsko odda na registrsko sodišče. Sklep sodišča o spremembi imena podjetja podjetnik prejme po pošti na naslov podjetja. Sprememba imena podjetja je nato vpisana tudi v registru podjetij. Seveda tudi tukaj velja, da mora podjetnik o tem obvestiti svojega računovodjo, banko in vse poslovne partnerje, da ne pride do nepotrebnih zapletov.

Izračunajte si vašo dohodnino

Sprememba imena podjetja včasih zahteva predhoden posvet

Kot smo že omenili, spremembo imena podjetja lahko opravite tudi pri nas na Dati. Pomembno je opozoriti, da za ime podjetja, še posebej pri d.o.o., veljajo določena pravila, ki jih opredeljuje Zakon o gospodarskih družbah (ZGD-1). Če v zvezi s tem potrebujete dodatna pojasnila, vam pri tem pomagajo naši podjetniški svetovalci. Za ponudbo svetovanja lahko pišete na data@data.si ali pokličete na 01 600 1530.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja