Go to Top

Nadomestilo za neizrabljen letni dopust – kdaj vam ga je delodajalec dolžan izplačati?

Bliža se 30. junij, datum, do katerega je potrebno izkoristiti letni dopust za leto 2018. Ali ste ga že izkoristili? Kaj pa tisti, ki letnega dopusta ne morete izkoristiti? Ali vam pripada nadomestilo za neizrabljen letni dopust? Kaj pa če ste prenehali z delom pri delodajalcu in vam delodajalec ni omogočil izrabe letnega dopusta? Za nasvet s področja delovnega prava se lahko obrnete na naše pravne strokovnjake.

Informativni izračun dohodnine

Zakon o delovnih razmerjih določa, da ima delavec pravico do nadomestila plače za čas odsotnosti, v primerih in v trajanju, določenem z zakonom.

Delodajalec je dolžan izplačati nadomestilo plače v primerih odsotnosti z dela:

  • zaradi izrabe letnega dopusta,
  • plačane odsotnosti zaradi osebnih okoliščin,
  • izobraževanja,
  • z zakonom določenih praznikov in dela prostih dni in
  • ko delavec ne dela iz razlogov na strani delodajalca.

Delodajalec je torej v primeru, ko je delavec na dopustu, dolžan delavcu izplačati nadomestilo. Kaj pa v primeru, če delavec ne more izkoristiti dopusta? Ali mu je delodajalec dolžan izplačati nadomestilo?

Izplačilo nadomestila za neizrabljen letni dopust je odvisno od tega, kakšni so razlogi zaradi katerih delavec ni mogel izkoristiti letnega dopusta. Razlogi so lahko na strani delavca ali na strani delodajalca.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Sodišče EU je v zadevi Schultz-Hoff ter Stringer in drugi odločilo, da je namen letnega dopusta počitek in oddih delavca, skrb za učinkovito zaščito delavčeve varnosti in zdravja ter pridobitev distance od organiziranega delovnega procesa. Sodišče pravi, da delavec ne sme izgubiti pravice do (plačanega) letnega dopusta. Če mu ga npr. zaradi bolniške odsotnosti ne uspelo izrabiti, se šteje, da dopusta ni mogel izrabiti. Sodbo upoštevajo tudi slovenska sodišča.

Pravni nasvet

V primeru, da torej delavec zaradi bolniške odsotnosti, dopusta za nego in varstvo otroka, ne more izrabiti letnega dopusta, mu pripada nadomestilo. Delavec je prav tako upravičen za nadomestilo, če npr. delodajalec ne poskrbi za ustrezno organizacijo delovnega procesa in delavcu ne omogoči izrabe dopusta.

Za učinkovito vodenje vseh potrebne podatkov o zaposlenih vam priporočamo urejene personalne mape delavcev. Če potrebujete pravni nasvet, nas pokličite na 01 6001 528 ali pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja