Go to Top

11. Dnevi podjetništva: prijave so odprte!

Odprli smo prijave na 11. Dneve podjetništva! Udeležba je brezplačna! Tudi letos smo pripravili pester nabor brezplačnih dogodkov, ki prinašajo dragoceno znanje za podjetnike in bodoče podjetnike.

Dneve podjetništva že enajstič v partnerstvu organizirata Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data, finančno pa nas podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ter javna agencija SPIRIT Slovenija.

Vsa predavanja in okrogla miza bodo potekali v Tehnološkem parku Ljubljana (Tehnološki park 19 – Stavba B).

Vsi podjetniki, bodoči podjetniki in radovedni posamezniki s podjetniško žilico se lahko od danes naprej do zapolnitve prostih mest prijavite na eno ali na več predavanj in okroglih miz.

Organizatorji poskušamo znova ujeti duh časa in podjetnikom predstaviti vsebine, ki jim bodo prišle prav v njihovem poslovnem življenju v naslednjem kratkoročnem obdobju.

Zakonodaja, davki, internacionalizacija in kriptovalute

Prvi dan bomo po uvodnem nagovoru predstavnikov organizatorjev udeležence najprej popeljali v svet zakonov, pravilnikov in evidenc, ki je za podjetnike pogosto zastrašujoč. Udeležencem 11. Dnevov podjetništva bomo predstavili vse obveznosti, ki jih slovenskim delodajalcem nalaga zakonodaja.

Program 11. Dnevov podjetništva

Drugo področje, kjer podjetniki pogosto naletijo na težave, so davčne obveznosti. Posebno samostojni podjetniki se pogosto sprašujejo o optimalnih odločitvah, povezanih z davki. Ugotavljanje davčne osnove na podlagi normiranih stroškov ni vedno optimalna odločitev za vsakega samostojnega podjetnika. Predstavili bomo vse možnosti na tem področju in tudi nekaj praktičnih primerov poslovanja samostojnih podjetnikov, ki ugotavljajo davčno osnovo z upoštevanjem normiranih stroškov in dejanskih stroškov.

Nato se bomo podali v tujino – govorili bomo o internacionalizaciji slovenskih podjetij. Predstavniki ministrstva za zunanje zadeve, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Slovenske izvozne banke bodo udeležencem na okrogli mizi predstavili, kje najti podporo, ko se odločite, da boste svoje poslovanje razširili v tujino. Predstavili bomo tudi dobro prakso poslovnega kluba iz tujine, ki slovenskim podjetjem utira pot čez meje, do širšega trga.

Posvetili se bomo aktualni temi – obdavčitvi kriptovalut. Poslovanje s kriptovalutami z računovodskega vidika še ni zadovoljivo urejeno. Kljub številnim pojasnilom finančnih uprav mnogih držav – tudi Finančne uprave RS – organi, zadolženi za sprejemanje računovodskih standardov in usmeritev še kar molčijo. Na podlagi doslej znanih priporočil bomo na 11. Dnevih podjetništva napovedali, kako vas bo FURS obdavčil.

Padci in neuspehi, vlaganje dobička in bitka za talente

V javni agenciji Spirit poudarjajo, da so tudi neuspehi sestavni del podjetniške zgodbe o uspehu. V pogovoru s podjetniki, ki so na svoji poslovni poti že »padli,« bodo osvetlili razliko med dvema vrstama ponovnih začetkov. Ponovni začetek poslovanja je namreč po njihovih izkušnjah v Sloveniji povezan s slabimi praksami. A velika večina podjetnikov ne uspe v prvem poskusu. Prav izkušnje, ki jih pridobijo s padci, omogočajo kasnejši uspeh.

11. Dnevi podjetništva 2018Uspeh v poslovnem svetu pomeni predvsem dobiček. V Sloveniji je po dolgih letih gospodarske krize zavel optimističen duh in številna podjetja se sprašujejo, kam vložiti dobiček. To še posebno skrbi podjetniške družine, ki imajo v podjetju v povprečju 75 odstotkov svojega premoženja. Udeležence bomo opozorili na najpogostejše – lahko tudi usodne napake – in z njimi delil nekaj naložbenih nasvetov.

Prvi dan bomo zaključili z bitko za talente. Spregovorili bomo o izzivu, s katerim se dandanes srečuje skoraj vsak slovenski delodajalec: kako pritegniti in predvsem – kako zadržati dober kader?

Gradnja blagovne znamke, mladi podjetniki, družbena omrežja in kriptovalute

Drugi dan 11. Dnevov podjetništva bomo po pregledu dogajanj prvega dne najprej govorili o gradnji blagovne znamke. Na delavnici bomo prečesali osnovne prijeme brandinga, spisali lekcije na uspešnih in neuspešnih primerih iz prakse ter poiskali priložnosti tudi za vaše blagovne znamke.

Sledi predavanje o prodaji, ki odgovarja na ključna prodajna vprašanja: Kako vzpostaviti ustrezno prodajno ekipo? Na kakšen način pridobiti stranke? Kako obdržati stranke (»Customer retention«)?

V popoldanskem delu drugega dne 11. Dnevov podjetništva se bodo predstavili najbolj perspektivni udeleženci programa Mladi podjetniki 2017-2019. O zmagovalcu bo odločala strokovna komisija in udeleženci z »live voting-om.«

Nato pripravljamo kratek pregled pravil, kako uporabiti LinkedIn, Facebook in Instagram za vse, ki vstopajo v svet podjetništva. Spoznali bomo najboljše prakse in se izognili pogostim napakam.

V zaključku 11. Dnevov podjetništva pa bomo pogledali v prihodnost. Blockchain niso samo kriptovalute, ampak gre za tehnologijo, ki bo vplivala na javni in zasebni sektor. Tokenizirana ekonomija, pametne pogodbe, pametne gospodarske družbe, državne kriptovalute.

Program ter prijavnico za brezplačna predavanja, druženje in dobro kavo smo že objavili! Prijave na 11. Dneve podjetništva 2018 bodo odprte do zapolnitve mest.

Aktivnost sofinancirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, Evropski sklad za regionalni razvoj in javna agencija SPIRIT Slovenija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja