Go to Top

Naj ponedeljek ne bo ovira, temveč izziv za dober začetek tedna!

Kreativnost je vaša največja vrlina, zato želite storiti vse, da jo prebudite. Včasih to postane pretežko, najsi bo to zaradi prevelike količine dela, prevelike količine stresa ali pa katere druge preobremenitve. Zato začetek delovnega tedna pri marsikomu predstavlja precejšno oviro pri spopadanju z delovnimi obveznostmi.

blue-mondayponedeljekKakšen je recept za učinkovit začetek tedna? Morate začeti razmišljati o tem, da NE razmišljate o delu v vašem prostem času. V kolikor vaše delovne obveznosti narekujejo, da ste večji del dneva dosegljivi nadrejenim ali poslovnim partnerjem, si morate vzeti tudi čas zase.

Le na tak način lahko dosežete, da si vaši možgani ter vaše telo odpočijeta in sta pripravljena na nove preizkušnje. Strateško načrtovanje dela zajema tudi načrtovanje vašega prostega časa, zato vam priporočamo sledeče:

1)      Postavite si pravila.

Določite si čas (ali pa dneve), ko je delo PREPOVEDANO. Le tako boste v celoti preklopili na druge obveznosti in se jim v celoti prepustili.

2)      Načrtujte vnaprej.

Opravite delo, ki ne more počakati, vse ostalo pa načrtujte smiselno, da vam ostane tudi kaj prostega časa.

3)      Kadar ne delate, se v celoti posvetite stvarem, ki jih počnete.

Na ta način možgani ne bodo obremenjeni z delom in mislijo na obveznosti, ki bi vas morebiti še čakale in se jim boste posvetili v delovnem času.

4)      Poiščite si vašo osebno motivacijo za delo.

V kolikor vam delo predstavlja izziv, vam je v veselje in od vas zahteva, da se razvijate, potem seveda ne more biti nobena ovira.

In ne pozabite, da ko se boste naslednji ponedeljek vrnili na delo, boste zaradi uspešnega ločevanja dela in prostega časa na delovnem mestu precej bolj učinkoviti!

Pripravil: Luka Kalaš

Kategorije Kadri Podjetništvo

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja