Go to Top

Zeleno podjetje – zmanjšajte ogljični odtis in pomagajte okolju!

Zeleno podjetje skrbi ne le za okolje, temveč tudi za družbo in gospodarstvo. Zeleno podjetništvo pomeni, da podjetje pripravi strategijo, s katero zmanjša negativne vplive na okolje in ljudi. Na kaj vse je treba paziti, izveste v nadaljevanju članka.

Razmišljate o odprtju podjetja? Pri tem vam lahko pomagajo Datini podjetniški svetovalci. Pri nas lahko registrirate s.p. ali d.o.o. Pokličite nas na 01/600-1530 ali pa obiščite našo spletno stran in rezervirajte termin registracije podjetja!

Na DATA točki registrirajte podjetje! 

Zeleno podjetje skrbi za okolje

Kako to izgleda v podjetju? Zeleno podjetje skrbi za čim manjši ogljični odtis. To pomeni, da skuša s proizvodnjo in potrošnjo blaga in storitev čim manj vplivati na podnebje. Eden izmed korakov k izboljšanju okoljske situacije je uporaba javnega prevoza ali kolesa za prevoz na delo, namesto vožnje z osebnim avtomobilom.

Še eden izmed korakov je, da ste čim bolj varčni z energijo – izklapljajte svoje naprave, ko jih ne uporabljajte in ugašajte luči, ko zapustite prostor. Ko si umivate roke, vodo porabljajte učinkovito, in ne pustite, da teče v prazno. Za okolje lahko poskrbite tudi z zmanjšanjem odpadkov in pravilnim ločevanjem. Uporabljajte vrečke za večkratno uporabo, izogibajte se plastenkam in drugi embalaži za enkratno uporabo.

Izračunajte si plačo!

pravno svetovanje

S.p ali d.o.o. – kakšne so razlike?

Kako pa zeleno podjetje pomaga družbi?

Zeleno podjetje se zaveda, da je treba poskrbeti za vključujoče pristope. Taka podjetja imajo na vodilnih položajih več žensk, zaposlujejo pa tudi osebe s posebnimi potrebami. Pomemben vidik družbe vidijo tudi v prostovoljstvu. Poleg tega lahko govorimo o trajnostnem ravnanju s človeškimi viri. To pomeni, da moramo poskrbeti za razvoj in ohranjanje uspešnosti, vključenost zaposlenih in prijetno kulturo podjetja. Ti vidiki so pomembni za ohranjanje delavcev, odpiranje novih delovnih mest pa je stvar ekonomskega vidika za trajnostno naravnano podjetje.

Preberite več o zaposlovanju tujcev!

Zeleno podjetje skrbi tudi za gospodarstvo

Kot zeleno odjetje boste morali pomisliti tudi na ekonomski vidik trajnosti. Tukaj ne govorimo o poslovni uspešnosti podjetja, temveč o ohranjanju in ustvarjanju novih delovnih mest. Trajnostno naravnano podjetje pomaga reševati problem brezposelnosti.

Zelena podjetja so tudi bolj privlačna za potrošnike. Ustanovite podjetje na Data točki – registracija je brezplačna. Za posvet s podjetniškim svetovalcem pokličite na 01/600-1530, nam pišite na data@data.si ali pa izpolnite kontaktni obrazecSpremljate nas lahko tudi na Facebooku, LinkedInu ali Instagramu.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja