Go to Top

Zaposlitve – kaj se bo dogajalo v letu 2023? Kje bo največ zaposlitev?

Zaposlitve v 2023 – v prvem četrtletju bi naj šlo za 2,6-odstotno rast števila zaposlenih

Zaposlitve oz. zaposlovanje v 2023 na podlagi ankete 2.800 zaposlovalcev, še ne bo beležilo upočasnitve. Še več, zaposlovalci v večini napovedujejo agresivno zaposlovanje ter nove zaposlitve. Predvidenih je dodatnih 36.300 novih zaposlitev. V katerih panogah so obeti najbolj pozitivni? Katera delovna mesta bodo v 2023 najbolj iskana? Je mogoče rešitev vaše brezposelnosti ustanovitev s.p.? Ali pa bi radi ob redni zaposlitvi dodatno zaslužili? Potem lahko odprete popoldanski s.p.! Pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si za več informacij!

Ustanovitev podjetja

Zaradi pomanjkanja ustreznih kadrov več kot polovica delodajalcev napoveduje težave pri zaposlovanju!

Po podatkih zaposlovalcev se s pomanjkanjem ustreznih kadrov še vedno srečuje več kot polovica delodajalcev. Po podatkih raziskave ankete Zavoda za zaposlovanje (ZRSZ) naj bi jih 53,9 % napovedovalo, da naj bi bilo zaposlovanje v 2023 še vedno težavno za delodajalce zaradi pomanjkanja ustreznih kadrov. S takšnim pomanjkanjem ustreznih kadrov se je v zadnjih šestih mesecih že soočilo 56,8 % delodajalcev. Velika podjetja so še bolj na kadrovskem udaru, saj naj bi se 81,4 % teh že srečevalo s pomanjkanjem ustreznih kadrov. Tri četrtine zaposlovalcev iz gostinstva, zdravstva ter socialnega varstva pa je zaskrbljenih zaradi prihodnosti glede kadrov. Mimogrede, potrebujete pripravo pogodb o zaposlitvi? Te vam lahko pripravijo naši pravni svetovalci! Pišite na data@data.si za ponudbo!

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Najintenzivnejše zaposlovanje v 2023 bo znotraj teh panog …

Najbolj pozitivne napovedi za zaposlitve v 2023 napovedujejo zaposlovalci v gradbeništvu, gostinstvu in drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, kot tudi v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih. Nedaleč za tem sta tudi promet in skladiščenje.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec s.p.?

Katera delovna mesta bodo najbolj iskana v 2023?

Najbolj iskani poklicih bodo po napovedih za zaposlitve v 2023 bili delavci za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, varilci, vozniki težkih tovornjakov in vlačilcev ter zidarji, prodajalci in natakarji. Iskani bodo tudi kuharji, skladiščniki, čistilci ter orodjarji.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Zaposlitve v 2023 po regijah – najvišja bo ob morju!

Najvišja napovedana stopnja rasti za zaposlovanje v 2023 je predvidena v primorski in podravski regiji – 4 % oz. 3 %. Najmanjša pa v jugovzhodni regiji. V osrednjeslovenski regiji je napovedana dvoodstotna rast zaposlenosti.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja