Go to Top

Zaposlitvam naproti: mladi, postanite junaki zaposlovanja

Vlada RS je pred dvema letoma potrdila izvedbeni načrt Jamstva za mlade z namenom izboljšanja položaja mladih na trgu dela, v sklopu izvajanja teh ukrepov pa Zveza svobodnih sindikatov Slovenije skupaj z Zavodom Mladinska mreža MaMa in pod pooblastilom Ministrstva za socialo, delo, družino in enake možnosti (MDDSZ) izvaja projekt Zaposlitvam naproti: Junaki zaposlovanja – vrnimo si prihodnost, ki ga financira Evropska komisija. Kot so zapisali, si s projektom želijo povezati mlade in delodajalce ter obema stranema ponuditi priložnosti, ki jih ponuja program in shema jamstva za mlade.

izobraževanje

Poznate vse oblike dela in zaslužka ter njihovo obdavčitev?

Delodajalci, mladi iščejo službe! Poznate vse oblike dela in njihove obdavčitve?

Več informacij

Zaposlitvam naproti: postanite ambasador!

Glavni namen projekta so promocijske in ozaveščevalne aktivnosti o ukrepih jamstva za mlade. Za mlade bodo v ta namen organizirane promocijske dejavnosti na lokalni ravni in v mladinskih centrih. V okviru projekta bodo pripravili razpis za ambasadorje, ti pa bodo pripravili predlog promocije na lokalni ravni in postali ambasadorji jamstva za mlade ter prevzeli vlogo junakov zaposlovanja. Ambasadorji lahko postanete vsi mladi, ki ste morda brezposelni in ki imate ogromno idej, kaj vse bi lahko počeli. Tudi, če že imate službo, pa bi v prostem času rad uresničil še več svojih idej, se lahko prijavite, pišejo na spletni strani.

Prijava na izobraževanje o oblikah dela

zaposlitvam naprotiVisoka stopnja vključenosti mladih bo dosežena tudi z aktivnostmi Zavoda RS za zaposlovanje in organiziranimi promocijskimi dogodki v 12 različnih krajih po vsej Sloveniji, ki zajemajo vse statistične regije, pišejo na spletni strani.

O načrtu Jamstvo za mlade, ki se izvaja po pozivu Evropske komisije, smo že pisali. Slovenija je pri tem izjema, saj zaradi pozne vključitve mladih na trg delovne sile v program zajema mlade do 30. leta starosti, medtem ko je v državah članicah EU starostna meja pet let nižja, in sicer se v program vključujejo mladi do 25. leta starosti. Več si lahko preberete tukaj.

Prijava na izobraževanje o oblikah dela

V Sloveniji je bilo v letih 2014 in 2015 v okviru Jamstva za mlade izvedenih 36 ukrepov s ciljem po izboljšanju prehoda iz izobraževanja v zaposlitev, hitrejše aktivacije brezposelnih mladih in zmanjšanje brezposelnosti mladih. Načrtovanih vključitev mladih med 15. in 29. letom je bilo 19.374. Ukrepi so bili realizirani do določene točke in v prihodnje bo potrebno učinkovito obravnavati ne le brezposelnosti, temveč tudi opazno povečevanje negotovosti. Ob tem avtorji projekta opozarjajo, da lahko v zadnji letih opazimo vse večjo prekarnost na trgu dela, predvsem med mladim, kar je posledica vse večje fleksibilnosti trga dela in neprimerni ukrepi za zaposlovanje mladih.

S promocijo Jamstva za mlade do čim večjega števila mladih, ki bodo Zaposlitvam naproti!

Klikni in deli

Več: Junaki zaposlovanja

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja