Go to Top

Zaposlitev mladih – delodajalci izkoristite subvencijo!

Zaposlitev mladih je cilj zadnjega razpisa za subvencije pri Zavodu za zaposlovanje. Namenjen je zaposlovanju mladih do vključno 29. leta starosti. Višina subvencije znaša od 300 do 420 evrov mesečno za dobo 18 mesecev.

Hitro in brezplačno odprtje podjetja

Zaposlitev mladih do 29. leta

Sredstva, ki jih razpisuje Zavod za zaposlovanje, so na voljo v obliki mesečne subvencije, ki znaša od 300 do 420 evrov. Prednost pri vključevanju imajo brezposelni mladi (stari do vključno 29 let in 364 dni), ki bodisi v zadnjih 2 letih še niso bili vključeni še v noben program aktivne politike zaposlovanja, so dlje časa med prijavljenimi v evidenci Zavoda ali imajo socialne in zdravstvene ovire pri zaposlovanju.

Informativni izračun plače

Višina subvencije za zaposlovanje mladih?

Delodajalec za zaposlovitev mladih prejme 18 mesečnih subvencij po:

  • 300 evrov na mesec za stare do vključno 29 let, ne glede na izobrazbo in trajanje brezposelnosti;
  • 360 evrov na mesec za stare do vključno 29 let, v kolikor so bili ti prijavljeni v evidenci brezposelnih vsaj 12 mesecev brez prekinitve ali imajo ti največ osnovnošolsko izobrazbo;
  • 420 evrov na mesec za stare do vključno 29 let, v kolikor so bili ti prijavljeni v evidenci brezposelnih vsaj 12 mesecev brez prekinitve in imajo ti največ osnovnošolsko izobrazbo.

V zaposlovanje mladih po tem programu subvencioniranja se ne morejo vključiti mladi posamezniki, ki:

  • So stari 26 let in več;
  • so imeli v zadnjih 12 mesecih pri istem delodajalcu že sklenjeno pogodbo o zaposlitvi (z izjemo pogodbe o zaposlitvi zaradi izvajanja javnih del);
  • so lastniki, solastniki ali ustanovitelji vašega poslovnega subjekta ali ga tudi osebno vodijo ali imajo v njem status prokurista.

Prispevki za popoldanski s.p. 2024

Potrebujete pravni nasvet?Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Postopek zaposlitve mladih s subvencijo Zavoda za zaposlovanje?

Zaposlitev mladih poteka na podlagi javnega povabila Zavoda za zaposlovanje, na katerega mora delodajalec oddati ponudbo. V kolikor je delodajalec izbran na javnem povabilu za zaposlitev mladih, mu Zavod napoti delojemalce iz evidenc. V primeru izbora delojemalci pri Zavodu podpišejo zaposlitveni načrt in pogodbo o vključitvi v program, hkrati pa z delodajalcem podpišejo pogodbo za nedoločen čas.

Zaposlitev mora biti sklenjena za polni delovni čas, razen v primeru, da ima delojemalec ustrezno odločbo za opravljanje dela za krajši delovni čas. V primeru zaposlitve za krajši delovni čas, se subvencija sorazmerno zmanjša. Ena od zahtev razpisa je tudi, da delodajalec za mladega zaposlenega zagotovi tudi ustreznega, izkušenega mentorja.

Pogodba o zaposlitvi

Zaposlitev mladih je še dodatno financirana

V primeru, da mladega zaposlenega delodajalec vključi tudi v kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje, se subvencija zavoda poviša še za dodatnih 70 evrov. Več informacij je na voljo na spletni strani zavoda.

Ste zaposlovalec? Potrebujete pripravo dokumentacije za zaposlitev s strani pravnega strokovnjaka? Usposabljanje iz varstva pri delu zaposlenega? Kontaktirajte nas za ponudbo preko telefona 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si.

Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja