Go to Top

Zaposli.me: za delodajalce, ki cenijo izkušnje

Zaposli.me je program, ki je privlačen predvsem za tiste delodajalce, ki cenijo izkušnje starejših ali pa njihova delovna mesta ne zahtevajo več kot osnovnošolske izobrazbe.

Zavod za zaposlovanje RS je namreč spremenil pogoje javnega povabila Zaposli.me. Po zaslugi te spremembe se starejši od 50 let ter osebe z nedokončano ali končano največ osnovnošolko izobrazbo, ki so stare 30 in več let, že takoj po prijavi v evidenco brezposelnih lahko vključijo v subvencionirano zaposlitev v okviru programa Zaposli.me 2017/2019. Delodajalci za vsakega zaposlenega iz teh dveh skupin, lahko prejmejo od 5.000 do 7.000 evrov subvencije. Javno povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 31. julija 2019.

Vse brezposelne, ki ne izpolnjujejo teh pogojev, pa vabimo na brezplačno izobraževanje, na katerem vam bomo pomagali ugotoviti, ali lahko zaslužite s svojim hobijem ali idejo.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Kriteriji za vključitev brezposlenih

Glavni namen programa Zaposli.me je spodbuditi zaposlovanje oseb iz omenjene ciljne skupine. Prizadeva si tudi izboljšati dostop do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve ter poskrbeti za boljšo socialno vključenost ter enake možnosti na trgu dela. Program prispeva tudi k zmanjšanju neskladij med ponudbo in  povpraševanjem na trgu dela.

zaposli meV program bodo vključevali brezposelne osebe, ki izpolnjujejo vsaj enega od naslednjih kriterijev:

  • so starejše od 50 let,
  • so dopolnile najmanj 30 let in so vsaj 12 mesecev prijavljene v evidenci brezposelnih,
  • imajo nedokončano ali končano največ osnovnošolsko izobrazbo in so dopolnile najmanj 30 let,
  • so dopolnile 30 let ali več in so po vključitvi v programe socialne vključenosti in aktivacije znova dejavne na trgu dela.

Prijavite se na naše e-novice, da ne boste zamudili zanimivih prispevkov in obvestil o novostih v svetu podjetništva.

Subvencija: od 5.000 do 7.000 evrov

Višina subvencije za zaposlitev je odvisna od števila določenih kriterijev za posamezno ciljno skupino, ki jih izpolnjuje posamezni kandidat za zaposlitev:

  • 5.000 evrov, če ustreza enemu kriteriju iz ciljne skupine;
  • 6.000 evrov, če ustreza dvema kriterijema;
  • 7.000 evrov, če ustreza trem ali več kriterijem.

Delovno razmerje mora trajati najmanj leto dni za polni delovni čas (40 ur na teden) oz.  za krajši delovni čas (v skladu z odločbo o invalidnosti). Pri pripravi pogodb o zaposlitvi vam toplo priporočamo posvet s pravnim strokovnjakom. Pri načrtovanju zaposlovanja si lahko pomagate z našim izračunom plač. In ne pozabite: za vse zaposlene morate izpolniti zakonske pogoje  področja varnosti in zdravja pri delu.

V skladu z Zakonom o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) je delodajalec dolžan zagotoviti vsem svojim delavcem, tudi študentom in dijakom, usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu.

Subvencija se izplača v dveh delih:

  • prvi po zaposlitvi,
  • drugi po izplačilu plače za 12. mesec zaposlitve.

Pri prijavi na to in podobna povabila vam bo dragocena podpora dober računovodja. Na Dati pa vam lahko svetujemo tudi na področju davčnih obveznosti.

Kriteriji za vključitev podjetij

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo.

Če razmišljate o ustanovitvi podjetja ali samozaposlitvi, vas vabimo na brezplačno skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Oddaja ponudbe

Delodajalci oddajo ponudbe za subvencionirano zaposlitev elektronsko, na portalu za delodajalce Zavoda RS za zaposlovanje. Oddaja ponudb bo možna najkasneje do 31. 7. 2019 do 14.45, ko se izteče končni rok javnega povabila. Pohitite, saj lahko pride do zaprtja povabila zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev za posamezno regijo ali koledarsko leto.

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci na portalu Zavoda za zaposlovanje za delodajalce objaviti prosto delovno mesto. Na podlagi tega jim Zavod napoti brezposelne iz ciljne skupine povabila glede na zahteve delovnega mesta. Delodajalec izmed napotenih brezposelnih izbere ustreznega kandidata. Po zaključenem postopku izbora se prijavi na javno povabilo. Predloži lahko eno ali več ponudb, vendar za omejeno skupno število kandidatov iz ciljne skupine brezposelnih, kot je opredeljeno v javnem povabilu.

Brezposelni pa se glede možnosti vključitve v program obrnite na osebnega svetovalca pri uradu za delo, kjer ste prijavljeni.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja