Go to Top

Zakaj odpreti s.p. in se izogniti delu na črno?

Zakaj odpreti s.p.? To se sprašujete posamezniki, ki pridobivate prihodke z opravljanjem drobnih uslug prijateljem, ki vam za te usluge plačujejo na roko. Kazni za opravljanje dela na črno so visoke in se gibljejo od nekaj tisočakov do več deset tisoč evrov. Zakaj bi tvegali, da vas sosed prijavi inšpekciji?

Ustanovite s.p. in registrirajte dejavnosti, ki jih želite opravljati. Del zaslužka bo šel državi kot davek, vendar boste ponoči mirno spali. Za termin registracije nas lahko vedno pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Zakaj odpreti s.p. in kako pridobiti informacije pred registracijo?

Če nimate več dileme zakaj odpreti s.p., imate pa verjetno še kar nekaj vprašanj, med drugimi:

  • kaj potrebujete za postopek registracije;
  • kako teče postopek odprtja s.p.;
  • kakšno ime boste morali pripraviti za svoj s.p.;
  • kako urediti naslov podjetja;
  • katere dejavnosti izberete ob registraciji in koliko?

Za začetek vam predlagamo udeležbo na našem brezplačnem seminarju z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Na seminarju boste izvedeli osnovne informacije glede postopka. Če boste imeli po seminarju še vprašanja, na katera boste iskali odgovore, vam lahko pomagamo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Temeljito se pogovorimo z vami na individualnem posvetu in vam predlagamo najboljše rešitve prav za vaš primer. Če boste želeli, lahko po svetovanju na DATA točki opravite brezplačen postopek registracije svojega s.p.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanjeKilometrina 2023 – kakšni zneski veljajo?

Zakaj odpreti s.p., če nimam pojma o finančnem delu poslovanja s.p.?

Če se posamezniku, ki se je odločil odpreti s.p. zatakne na kakšnem področju, je to zagotovo področje davkov, financ in računovodstva.

  1. Kakšne stroške bom imel, če odprem s.p.?
  2. Bom moral plačevati prispevke za socialno zavarovanje?
  3. Kolikšni so ti prispevki? Kakšne davke bom plačeval državi?
  4. Kaj vse moram vedeti o poslovanju s Finančno upravo RS?

Dobro je, da se pred odprtjem s.p. posvetujete z računovodjem ali davčnim svetovalcem. Naredita vam lahko izračune glede na prihodke, ki jih pričakujete pri poslovanju svojega podjetja. Številke na papirju vam bodo povedale ali ste pripravljeni na podjetniško pot. Po odprtju s.p. boste v vsakem primeru potrebovali usposobljenega računovodjo, ki vam bo pomagal pri poslovanju. Za ponudbo računovodskih storitev lahko povprašate v našem podjetju, kjer ekipa računovodij za s.p. že 30 let pomaga in sodeluje s podjetniki.

Če vam je prispevek dal misliti in razbliniti dilemo zakaj ustanoviti podjetje, potem je lahko vaš prvi korak klic v naše podjetje, kjer vas bomo znali usmeriti in vam pomagati. Pričakujemo vaš klic na 01/600-1530 oziroma vaše sporočilo na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja