Go to Top

Zakaj odpreti s.p. in se izogniti delu na črno?

Zakaj odpreti s.p.? Tako razmišljajo posamezniki, ki pridobivajo prihodke z opravljanjem drobnih uslug prijateljem in plačilo prejemajo na roko. Kazni za opravljanje dela na črno so visoke. Gibljejo se od nekaj tisočakov do več deset tisoč evrov. Zakaj bi tvegali, da vas sosed prijavi inšpekciji? Ustanovite s.p. in registrirajte dejavnosti, ki jih želite opravljati. Del zaslužka boste morali odšteti za davek, vendar boste lahko ponoči mirno spali. Za termin registracije nas lahko vedno pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ustanovitev podjetja

Zakaj odpreti s.p. in kako pridobiti informacije pred registracijo?

Sedaj ne obstaja več dilema zakaj odpreti s.p.. Zagotovo pa, imate pa verjetno še nekaj drugih vprašanj, med drugimi:

  • kaj potrebujete za postopek registracije;
  • kako teče postopek odprtja s.p.;
  • kakšno ime boste morali pripraviti za svoj s.p.;
  • kako urediti naslov podjetja;
  • katere dejavnosti izberete ob registraciji in koliko?

Za začetek vaše poslovne poti vam predlagamo, da se udeležiti našega brezplačnega seminarja z naslovom Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Na seminarju boste prejeli osnovne informacije glede samega postopka. Če boste imeli po seminarju še dodatna vprašanja vam lahko pomagajo podjetniški svetovalci podjetja DATA. Na individualnem posvetu se temeljito pogovorimo z vami in vam predlagamo najboljše rešitve za vaš primer. Po svetovanju lahko na DATA točki že opravite brezplačen postopek registracije svojega s.p.

Izračun plače

Ustanovitev podjetja

Normiranec sp – kaj morate vedeti?

Zakaj odpreti s.p. – finančna plat poslovanja s.p.

Če se posamezniku, ki se je odločil odpreti s.p. zatakne na kakšnem področju, je to zagotovo področje davkov, financ in računovodstva.

  1. Kakšne stroške bom imel, če odprem s.p.?
  2. Bom moral plačevati prispevke za socialno zavarovanje?
  3. Kolikšni so ti prispevki? Kakšne davke bom plačeval državi?
  4. Kaj vse moram vedeti o poslovanju s Finančno upravo RS?

Dobro je, da se pred odprtjem s.p. posvetujete z računovodjem ali davčnim svetovalcem. Naredita vam lahko izračune glede na prihodke, ki jih pričakujete pri poslovanju svojega podjetja. Številke na papirju vam bodo povedale ali ste pripravljeni na podjetniško pot. Po odprtju s.p. boste v vsakem primeru potrebovali usposobljenega računovodjo, ki vam bo pomagal pri poslovanju. Za ponudbo računovodskih storitev lahko povprašate v našem podjetju, kjer ekipa izkušenih računovodij za s.p. že 30 let podjetnikom nudimo pomoč pri poslovanju.

Za ustanovitev podjetja se oglasite pri naših svetovalcih na DATA točki. Pokličite nas na 01/600-1530 ali nam pošljite sporočilo na data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja