Go to Top

Vstop v Slovenijo po novem brez karantenske odločbe!

Vstop v Slovenijo je od danes dalje pod določenimi pogoji mogoč brez karantene. Kdo lahko brez karantene vstopi v Slovenijo in pod kakšnimi pogoji, predstavljamo v nadaljevanju!

Informativni izračun plače

Delodajalci, ki zaposlujete delavce iz tujine, so se vaši zaposleni pred časom vrnili v domovino? Ne veste kako pravilno postopati v postopku podaljšanja dovoljenj za delo in bivanje v Sloveniji? Pišite nam na na data@data.si, ali nas pokličite na +386 01 6001 530 ali +386 40 530 718 (Viber, WhatsApp).

REZERVACIJA TERMINA NA DATA TOČKI SPOT Registracija

Vstop v Slovenijo brez karantene

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Karantena za vstop v Slovenijo ni več dejstvo. Vstop v Slovenijo je tako mogoč brez karantene, ob izpolnjevanju določenih pogojev.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Vstop v Slovenijo iz oranžnih držav članic EU ali schengenskega območja

Vstop v Slovenijo za osebe, prihajajo iz države članice EU oziroma države članice schengenskega območja, ki je uvrščena na oranžni seznam, je mogoč brez omejitev in brez karantene.

Vstop v Slovenijo iz oranžnih držav, ki niso države članic EU ali schengenskega območja

Če imate prebivališče v državi na oranžnem seznamu ali prihajate iz te države, se vam ob vstopu v Slovenijo odredi 10-dnevna karantena. Karanteni se lahko izognete, če ob prehodu državne meje predložite negativen COVID-19 test:

  • ki ni starejši od 48h in
  • je bil opravljen v državi članici EU, državi članici schengenskega območja ali v Sloveniji.

BRUTO NETO PLAČA

Za vstop v Slovenijo je potreben negativen COVID-19 test

Pojavljajo se že vprašanja, katere institucije so pristojne za opravljanje testov, na osnovi katerega se lahko posameznik ob vstopu v Slovenijo izogne karanteni. Pristojni pojasnjujejo, da mora biti test izdan v instituciji, ki jo priznavata Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo in Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Za vstop v Slovenijo je tako potrebno predložiti negativen test institucije, ki se nahaja na seznamu. Slednji je na voljo TUKAJ.

Ste ravnokar registrirali svoje podjetje in tako postali podjetnik? Kaj pa zdaj?

Posodobljeni seznami epidemiološko (ne)varnih držav

Če država ni niti na seznamu epidemiološko varnih (zeleni seznam) niti na seznamu držav s poslabšano epidemiološko sliko (rdeči seznam), se šteje, da je na rumenem seznamu. Seznam je bil nedavno posodobljen. Ogledate si ga lahko TUKAJ. Slovenija po novem uvaja še oranžni seznam držav, ki nadomešča rumenega.

Jutri bosta tako na primer Srbija in Poljska zopet uvrščeni na zeleni seznam. Italija, Nemčija, Združeno kraljestvo in hrvaške županije od meji s Slovenijo se bodo znašle na oranžnem seznamu. Posamezna geografska območja Avstrije in Madžarske (med njimi tudi Dunaj in Budimpešta) ter večji del Hrvaške bodo uvrščeni na rdeči seznam.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Vir: gov.si

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja