Go to Top

Vrednotnica ali s.p. – cena vrednotnice bo spet višja!

Vrednotnica ali s.p. – višja cena vrednotnice

Vrednotnica ali s.p.? To je vprašanje, ki si ga posameznik zastavi vsaj ob vsakem dvigu cene vrednotnice. Je dilema vseh, ki razmišljate o dodatnem zaslužku in se sprašujete, kaj se vam bolj izplača. Opravljati osebno dopolnilno delo in kupovati vrednotnice ali morda registrirati vsaj dopolnilno dejavnost (popoldanski s.p.)? Cena vrednotnice se je namreč spet zvišala in od aprila dalje bo za vrednotnico potrebno plačati 12,93 evra. Če bi tudi vi želeli odpreti popoldanski s.p. lahko to storite pri nas na Dati! Za dodatne informacije smo vam na voljo na  01 600 1530 oz. na data@data.si.

Ustanovitev d.o.o. pri nas na Dati!

Vrednotnica ali s.p. – pred registracijo velja razmisliti

Velja razmisliti ali dejavnost, ki bi vam mesečno navrgla nekaj dodatnih evrov in okrepila vaš družinski proračun opravljati prek ODD in pri tem v pol leta zaslužiti tri povprečne mesečne neto plače v RS za  za preteklo koledarsko leto? Ali pa registrirati popoldanski s.p. in opravljati isto dejavnost, poleg te pa lahko še druge dejavnosti in zaslužiti do 50 tisočakov letno v primeru registracije »normiranega« popoldanskega s.p.

Informativni izračun plače

podjetniško svetovanje

Rezervirajte termin

Vrednotnica ali s.p. – komu se splača kupovati vrednotnice?

Za opravljanje osebnega dopolnilnega dela, mora naročnik storitve dela iz seznama A del, ki se jih lahko opravlja prek ODD, kupiti vrednotnico za izvajalca in zanjo po novem plačati 12,93 evra. Naročnik čiščenja stanovanja torej za osebo, ki bo čiščenje opravila, pred tem kupi vrednotnico. Prav tako mora vrednotnico zase vsak mesec kupiti oseba, ki opravlja katero od aktivnosti iz seznama B del. Izdelujete izdelke domače obrti in jih prodajate. Vsak mesec morate zase kupiti vrednotnico. Če razmišljate, da bi opravljali le dela, ki jih je možno opravljati prek ODD in v manjšem obsegu, potem, je ODD in nakup vrednotnice, smiselna odločitev. Če ste upokojenec in ne želite, da se vam zmanjša pokojnina, ker bi radi dodatno zaslužili, potem je ODD primerna oblika zaslužka. Če želite prek ODD preveriti ali trg zanima vaš izdelek in si pridobiti kupce, tudi.

Prispevki za s.p. 2024

Vrednotnica ali s.p. – kdaj je bolje registrirati s.p.?

S.p. registrirate, kadar želite opravljati dejavnosti, ki jih ni na seznamu del, ki se lahko opravljajo prek osebnega dopolnilnega dela. Tudi v primeru, ko vaš polletni prihodek na ODD preseže dovoljeni znesek prihodkov. Preden se odločite ali boste dejavnost opravljali prek ODD in kupovali vrednotnice, velja razmisliti, katere vse dejavnosti imate namen opravljati, koliko prihodka načrtujete z opravljanjem dejavnosti, kaj bi radi dosegli kot s.p. ter kakšni so vaši načrti v prihodnosti glede podjetniške aktivnosti. Ste pred dilemo – vrednotnica ali s.p.? Pisali smo že, da je registracija s.p. hiter in enostaven postopek na DATA točki. Na vsa vprašanja glede vrednotnic, postopka registracije s.p. ali popoldanskega s.p. in še druga vprašanja ob vstopu na podjetniško pot, vam lahko pomagajo odgovoriti naši podjetniški svetovalci. Pišite na data@data.si ali nas pokličite na 01 600 1530 ter povprašajte za ponudbo.

Prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja