Go to Top

Vračanje temeljnega dohodka – od danes dalje!

Vračanje temeljnega dohodka - od danes dalje! - Data d.o.o.

 

Vračanje temeljnega dohodka - od danes dalje! - Data d.o.o.

 

 

Vračanje temeljnega dohodka za tiste, ki so ugotovili, da ne izpolnjujejo pogojev za mesečni temeljni dohodek ali želijo uveljavljati neke druge pomoči, ki se izključujejo z uveljavljanjem mesečnega temeljna dohodka, bo mogoča z izdajo izjave. Komu se izplača oddati to izjavo za vračanje temeljnega dohodka?

Informativni izračun plače

Vračanje temeljnega dohodka le z izjavo na e-Davkih!

 

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Mega zakona? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Iz razloga morebitnega ne-izpolnjevanja pogojev za že zaprošeno ali celo že prejeto državno pomoč je potrebno le-to vrniti. Vračanje temeljnega dohodka zahteva vložitev izjave na e-Davke. Ta izjava je na voljo od danes dalje. Vračanje temeljnega dohodka bo aktualna tudi za tiste, ki se odločate za drugačno obliko državne pomoči, ki izključuje prejemanje mesečnega temeljnega dohodka.

 

Krizni dodatek za delavce, ki delajo je obvezen!

Vračanje temeljnega dohodka je posebej aktualna za tiste s kmetijsko dejavnostjo!

Nosilci kmetijskega gospodarstva, nosilci dopolnilne dejavnosti na kmetiji, lastniki gozdov (fizične osebe) in imetniki dovoljenja za gospodarski ribolov lahko vložijo tudi vlogo na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja za dodelitev finančnega nadomestila iz 74. člena ZIUZEOP.

Finančno nadomestilo se dodeli v obliki pavšala glede na hektar zemljišča oziroma števila glav velike živine glede na povprečje zadnjih treh let, glede na povprečje dohodkov zadnjega leta pri dopolnilnih dejavnostih na kmetiji oz. na podlagi povprečne količine ulova, zabeleženega v ladijskih dnevnikih za obdobje zadnjih treh let za ribiče (fizične osebe).

Ta vrste pomoči se izključuje s prejemanjem mesečnega temeljnega prihodka!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Četudi ste FURS že obvestili o temu, da nameravate vrniti temeljni dohodek, oddajte to izjavo!

FURS priporoča oddajo te izjave tudi tistim, ki so jim že napovedali vračanje temeljnega dohodka iz katerihkoli razlogov. Po oddaji izjave bodo zavezancem s strani FURS-a vročene odločbe praviloma preko e-Davkov.

Izjava za vračanje temeljnega dohodkaje na razpolago od danes dalje. Izjava za vračanje sredstev na podlagi drugih ukrepov Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP) bo na razpolago naknadno.

Kaj drugi korona paket prinaša samozaposlenim?

DATA d.o.o.SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

 

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja