Go to Top

Dejavnost vodovodar – dejavnost, ki ne bo šla iz mode, dokler bodo nove nepremičnine (ali prenovljene stare)!

Dejavnost vodovodar – dejavnost vodovodarja je možno registrirati na naši VEM točki DATA brezplačno! Postopek registracije podjetja je pri nas brezplačen in hiter. Seveda je dejavnost regulirana in zahteva določena dovoljenja. Za odprtje tako s.p. kot d.o.o., tudi, če je dejavnost obrtna, nas kontaktirajte na 01 600 15 30 ali preko data@data.si

Ustanovitev podjetja

Za opravljanje dejavnost vodovodar morate registrirati podjetje

Vsakršno opravljanje dejavnosti zahteva registracijo podjetja ali kakšne druge primerne pravno-organizacijske oblike. Za opravljanje dejavnosti kot jo opravlja vodovodar, je najprimerneje (najugodneje) registrirati status samostojnega podjetnika (s.p.) ali družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).  Vkolikor začenjate z dejavnostjo, je najverjetneje najbolj smiselno registrirati s.p., saj je registracija in morebiten izbris te pravne oblike pri nas brezplačen in hiter. V primeru večjega števila zaposlenih in večjega obsega pa je smiselna registracija d.o.o.. Oboje lahko brezplačno registrirate pri nas!

Izračun plače

Potrebujete zanesljivo računoovodjo?Normiranec sp – kaj morate vedeti? 

Dejavnost vodovodar – registracija dejavnosti

Dejavnost vodovodar uvrščamo v dejavnost »Inštaliranje vodovodnih, plinskih in ogrevalnih napeljav in naprav« (SKD 43.220). To dejavnost mora vodovodar imeti registrirano za izstavljanje računov strankam po opravljeni storitvi del kot so inštalacija vodovodnih in odtočnih naprav in napeljav, sanitarne opreme.

Omenjeno dejavnost vodovodar se registrira, če opravljate tudi katero od naslednjih dejavnosti: inštaliranje ogrevalnih napeljav in naprav v stavbah ali drugih gradbenih objektih, prezračevalnih in klimatskih naprav in napeljav, plinskih napeljav, avtomatskih gasilnih napeljav, avtomatskih pršilnih sistemov za vrtove ipd. Dejavnost vodovodar vključuje tudi popravila in vzdrževanje vodovodnih, plinskih in sanitarnih napeljav.

Koliko znašajo prispevki za s.p. 2024

Dejavnost vodovodar – obrtno dovoljenje

Omenjena dejavnost vodovodar za izvajanje zahteva obrtno dovoljenje in vpis v Obrtni register pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Za obrtno dovoljenje dejavnosti vodovodar je zahtevano, da ima nosilec dejavnosti vsaj srednjo poklicno izobrazba ustrezne smeri. V kolikor podjetnik te izobrazbe nima, zadostuje, da zaposli osebo, ki izpolnjuje pogoje za pridobitev obrtnega dovoljenja.

V primeru gradnje ne-zahtevnih, enostavnih, manj zahtevnih in zahtevnih objektov, ne pozabite!

Izvajalec mora za gradnjo in izvajanje del na zahtevnih objektih imenovati odgovornega vodjo del za zahtevne objekte. Za delo na ne-zahtevnih in enostavnih ter manj zahtevnih objektih, pa odgovornega vodjo del za nezahtevne in enostavne ter manj zahtevne objekte. Vodja del pri IZS (Vz, Vm, Vnp),  pri OZS – mojstri (Vozs) ali GZS. Več o temu si preberite v Gradbenem zakonu (GZ).

Prispevki za popoldanski sp 2024

Dejavnost vodovodar mora imeti zavarovano odgovornost!

Izvajalec del mora imeti tudi zavarovano odgovornost. pri čemer višina letne zavarovalne vsote ne sme biti nižja od 50.000 eurov. Zavarovana odgovornost mora vključevati odgovornost za škodo, ki bi nastala investitorju ali tretji osebi v zvezi z opravljanjem njegove dejavnosti in mora kriti škodo zaradi malomarnosti, napake ali opustitve dolžnosti izvajalca in pri njem zaposlenih.

Registrirajte podjetje pri DATA. Za registracijo pri nas potrebujete osebni dokument, davčno številko in overjeno izjavo lastnika objekta –torej stanovanja ali hiše, kjer bo sedež podjetja. To izjavo potrebujete le v kolikor niste sami tudi lastnik objekta. Za vse informacije nas kontaktirajte na 01 600 15 30 ali preko data@data.si.

Prijavite se na e-novice!

Oznake