Go to Top

Vam pri delu pomaga študent? Zdaj vas stane 3 cente več!

Vam pri delu pomaga študent? Nova minimalna bruto urna postavka velja za delo, opravljeno od 1. septembra 2016 dalje.

izobraževanje

Varstvo in zdravje pri delu

Tudi če vam pri delu pomagajo študenti, mu morate kot delodajalec omogočiti usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu!

Več informacij

Vam pri delu pomagajo študentje?

Vam pri delu pomaga študent?Delodajalci morajo po novem pri obračunu študentskega dela, za delo, ki je bilo opravljeno po 1. septembru 2016, obračunati najnižjo bruto urno postavko v višini 4,53 evra, za delo opravljeno do 31. avgusta 2016, pa še po starem 4,50 evra.

Prijava na izobraževanje

Omenjena sprememba velja za delodajalce, ki uporabljajo najnižjo predpisano minimalno urno postavko. V kolikor delodajalec priznava višjo urno postavko, povprečna bruto urna postavka znaša 5,33 evra, je navedena problematika brezpredmetna.

Vam pri delu pomaga študent? Od včeraj je nova minimalna bruto urna postavka v višini 4,53 evra!

Klikni in deli

Pisali smo tudi o tem, kakšne so pravice študenta, ki dela, ter o tem, če študent od delodajalca lahko zahteva povračilo stroškov za malico ter prevoz iz dela in na delo.

Morda vas ob tem zanima tudi o tem, če delodajalec lahko študenta zaveže k varstvu osebnih podatkov ter o tem, da je za študente, ki se iz različnih razlogov več ne vračate na fakulteto, samozaposlitev in skok v podjetništvo lahko rešitev!

V kolikor imate za nas vprašanje, vezano na podjetništvo, bomo veseli vašega kontakta na data@data.si ali na 01 600 1530!

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja