Go to Top

Ustanovitev gradbenega podjetja – gradbeništvo je v razmahu!

Ustanovitev gradbenega podjetja je pogosta odločitev bodočih podjetnikov, ki se odločijo na DATA točki ustanoviti podjetje. Registrirati s.p. ali d.o.o.? Pokličite nas na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si za več informacij ali rezervacijo termina registracije.

Ustanovitev podjetja

Odpreti s.p. ali d.o.o.?

Podjetniki, ki se odločijo za ustanovitev gradbenega podjetja, se registrirajo kot samostojni podjetniki, večkrat pa ustanovijo tudi družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.). Katere gradbene dejavnosti opravljajo samostojni podjetniki, če se odločijo za ustanovitev gradbenega podjetja? Največkrat so to obrtniška gradbena dela. Medtem ko ustanovitelji d.o.o. z gradbeno dejavnostjo največkrat uberejo celosten pristop, od gradbenega inženiringa do prodaje objekta na ključ. Se odločate za ustanovitev gradbenega podjetja? Nič lažjega! Pokličite na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si in se naročite na postopek registracije podjetja.

Izračunajte si vašo plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Normirani s.p.

Ustanovitev gradbenega podjetja in kaj registrirajo s.p. gradbeniki

Samostojni podjetnik, ki se odloči za ustanovitev gradbenega podjetja, se največkrat odloči za registracijo dejavnosti kot so zaključna gradbena dela, oblaganje tal in sten (torej vsa keramična dela), pleskarske storitve in montažo stavbnega pohištva, oken in vrat. Večkrat referentom povedo, da imajo že zagotovljeno delo in poslovne partnerje, ki jim zagotavljajo dela kot podizvajalcem. Če se odločijo za registracijo dejavnosti, ki vključujejo strojne in elektro inštalacije, fasaderska in krovska dela, jim referenti povemo, da bodo morali po registraciji pridobiti obrtno dovoljenje za opravljanje teh dejavnosti. Pogosto ti podjetniki razmišljajo o opravljanju dejavnosti v tujini, kamor bodo lahko odšli potem, ko bodo dva meseca poslovali v Sloveniji. Ustanovitev gradbenega podjetja je možna tudi z opravljanjem dopolnilne dejavnosti oz. t.i. popoldanskim s.p.

 Vse o prispevkih za s.p.

Ustanovitev gradbenega podjetja in kakšen pristop uberejo družbeniki v d.o.o.

Celosten pristop pri ustanovitvi gradbenega podjetja pri d.o.o. se kaže v tem, da družbeniki dostikrat zberejo sredstva za nakup zemljišča, kjer nameravajo graditi stanovanjske objekte, da za projekt angažirajo projektante, arhitekte, nabavljajo gradbeni material, ga tudi prodajajo za ugodno razliko v ceni, registrirajo tudi vsa obrtniška gradbena dela in za opravljanje le-teh najemajo podizvajalce ter na koncu tudi trgujejo z nepremičninami, ki so jih zgradili. V okviru svojega podjetja lahko nudijo razne storitve strankam. To so na primer vzdrževanje in upravljanje objektov, urejanje okolice objektov, čiščenje objektov in podobno.

Če razmišljate o ustanovitvi gradbenega podjetja, potem je DATA točka pravo mesto za vas. Nudimo vam kompletno podporo pri poslovanju vašega podjetja s storitvami računovodskega servisa, pravno službo, davčnimi in podjetniškimi svetovalci. Olajšajte si poslovanje in urejajte vse v zvezi s poslovanjem vašega podjetja na enem mestu. Za več informacij nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si.

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja