Go to Top

Ustanovitev družbe doo

Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala je mogoča, vendar ne brez vsakršnega vložka. Četudi znotraj ekonomskih učbenikov najdemo podatek, da gre pri tej pravnoorganizacijski obliki za kapitalsko družbo. Nas to ne sme zavesti, v smislu, da bi pojem kapital razumeli zgolj v obliki denarnih sredstev, pri tem pa izpustili stvari.

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Zaradi pomanjkljivega razumevanja tega fenomena se pogosto sprašujemo, kako je torej sploh možna ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala? Pravniki podjetja DATA smo pripravili kratek članek na to temo.

Informativni izračun plače

Ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo – kaj lahko predstavlja kapital?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

V kolikor se torej odločite za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala bo potrebno vanj vložiti najmanj 7.500 evrov opredmetenih sredstev. Med katera štejemo stroje, nepremičnine, kamione in tako dalje.

Bolj natančne informacije o tem kako lahko sprovedete ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala vam posredujemo na brezplačnem skupinskem svetovanju pred registracijo podjetja. Vodijo ga namreč izkušeni strokovnjaki podjetja DATA!

 

Prevoz na delo in povračilo stroškov po novi Uredbi

Ustanovitev d.o.o. na VEM točki DATA

Vendar takrat, ko se boste odločili za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala ne bo možno opraviti registracije na točki VEM. Da bi lahko na slednjem mestu (torej podjetje DATA) odprli tovrstno oblika podjetja je potrebno izpolnjevati naslednje pogoje:

  • bodoči družbeniki in zastopniki podjetja morajo biti pri postopku registracije osebno prisotni,
  • za postopek potrebujejo veljavni osebni dokument,
  • ustanovitveni kapital d.o.o. mora biti vplačan v denarju in najmanjšem znesku 7.500 evrov.

PRIJAVITE SE NA brezplačen SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Ustanovitev d.o.o. pri notarju

Za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala bo potrebno urediti registracijo pri notarju. Zato se posledično ne bo možno izogniti stroškom registracije. Do notarja je potrebno stopiti tudi takrat, ko želita oba zakonca postati družbenika ob ustanovitvi. A še preden se posameznik napoti k notarju si mora poiskati sodnega cenilca za ustrezno področje (v imeniku sodnih cenilcev). Na to se opravi cenitev (ovrednotenje) opredmetenih sredstev.

Ne glede na to, ali poteka ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo brez kapitala ali z njim, si lahko podjetniki pred registracijo pomagajo z zakonodajo (npr. Zakon o gospodarskih družbah, individualnimi svetovanji, finančnimi in davčnimi napotki). Lahko pa pridobijo vse podatke na enem mestu, in sicer na VEM točki podjetja DATA. Naši strokovnjaki neprestano svetujejo poslovnežem pri odpiranju podjetij in registraciji samostojnih dejavnosti. Hkrati pa razrešujejo dileme o tem, katero obliko družbe odpreti (npr. d.o.o ali s.p.). Temu namensko organiziramo na DATI tudi razna izobraževanja in ponujamo individualna svetovanja.

Zato nas kontaktirajte na tel. št. 01 6001 530 ali nam pišete na data@data.si. Zaradi visokega povpraševanja po naših storitvah vam predlagamo, da čim hitreje rezervirate svoj termin za posvet!

Morda vas zanima tudi:

  1. Pavšalni prispevki za popoldanski s.p.
  2. Kalkulatorji za informativne izračune
  3. Bruto – neto izračun plača
  4. Kadrovske evidence
  5. Novi pravilniki na področju varnosti in zdravja pri delu

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja