Go to Top

Ustanavljanje s.p. – že veste, kje boste registrirali svoj s.p.?

Ustanavljanje s.p. je tehnično enostaven postopek, ki ga bodoči podjetniki radi opravijo na DATA točki. Zakaj ravno na DATA točki? Zato, ker jim pri pripravi dokumentov za registracijo s.p. pomagajo izkušeni referenti DATA točke. Vodijo jih skozi postopek in poskrbijo, da so potrebni dokumenti za ustanavljanje s.p. pravilno izpolnjeni in pravočasno oddani na ustrezne institucije.

Ste tik pred ustanavljanjem s.p.? Za termin registracije na DATA točki lahko pokličete na telefonsko številko 01/600-1530 ali pa kar obiščete našo spletno stran in rezervirate termin registracije podjetja!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Ustanavljanje s.p. zahteva dobro pripravo

Ker je ustanavljanje s.p. hiter, enostaven in brezplačen postopek, svetovalci podjetja DATA opozarjamo bodoče podjetnike, da je pred registracijo s.p. potrebno pridobiti čim več pravih informacije glede potrebnih dokumentov za registracijo. Ti vključujejo:

  • pogoje za pridobitev statusa samostojnega podjetnika;
  • datum ustanovitve;
  • pravilni zapis imena firme;
  • ureditev poslovnega naslova;
  • izbor dejavnosti;
  • način vodenja poslovnih knjig;
  • stroške pri poslovanju;
  • višino prispevkov za socialno zavarovanje.

Pred registracijo s.p. se je dobro udeležiti individualnega posveta pri svetovalcih podjetja DATA, ki bodočim podjetnikom svetujemo na podjetniškem, pravnem in davčnem področju.

Izračunajte si plačo z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Koliko znašajo popoldanski s.p. prispevki 2023?

Ustanavljanje s.p. – veste kakšno odgovornost prevzemate kot samostojni podjetnik?

Samostojni podjetnik je fizična oseba, ki na trgu opravlja gospodarsko dejavnost. Takoj po vpisu v poslovni register postanete gospodarski subjekt in ste dolžni poslovati v skladu z zakonodajo in pravili, ki delujejo na trgu. Za svoje obveznosti odgovarjate s svojim osebnim premoženjem in ne le z morebitnim podjetniškim premoženjem.  V primeru dolga in nesposobnosti plačevanja tekočih obveznosti lahko FURS blokira vaš bančni račun, zapleni premično in tudi nepremično premoženje.

Kakšen regresa vas čaka v 2023?

Ustanavljanje s.p. – ali lahko zamrznete s.p., če nimate priliva na račun?

Pogosto nas sprašujete ali lahko vaš s.p. zamrznete, če nimate posla in posledično prilivov na račun. Zamrznitve podjetja ni. Nezmožnost plačevanja obveznosti lahko prekinete le, če zaprete s.p. in vas registrski organ AJPES izbriše iz registra podjetij. Namreč, dokler ste kot samostojni podjetnik vidni v registru podjetij kot podjetnik, morate plačevati fiksne stroške, ki nastanjo z ustanovitvijo s.p..

Do katere višine so neobdavčene jubilejne nagrade?

Ustanavljanje s.p. in nato poslovanje je lažje, če vam pri poslovanju pomaga računovodja

Dober računovodja je desna roka podjetnika. Zna mu svetovati in pomagati pri poslu. Opozarja ga na zakonodajo, spremembo le-te in ga usmerja pri poslovanju. Svetovalci podjetja DATA vedno priporočamo samostojnemu podjetniku začetniku, da ga v svet davkov, financ in računovodstva vpelje izkušeni in kompetentni računovodja, ki mu bo znal poljudno razložiti pravila in zakonodajo. Povprašajte na registraciji s.p. za računovodsko ponudbo računovodskega servisa DATA.

Ste se odločili za odprtje podjetja? V podjetju Data boste našli vse odgovore! Pišite nam na data@data.siali pa obiščite našo spletno stran!

Ostanite na tekočem: prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja