Go to Top

Dokumenti za odprtje sp – katere potrebujete na postopku?

Dokumenti za odprtje sp

Dokumenti za odprtje sp – kateri so zahtevani na postopku registracije sp? Kaj morate prinesti na postopek registracije podjetja? Želite tudi vi registrirati sp ali doo? To lahko storite na naši DATA točki! Termin za registracijo podjetja lahko rezervirate na 01/600-1530 ali preko spletnega obrazca!

Ustanovitev podjetja

Boste hobi ali idejo pretvorili v posel?

Pogosta praksa bodočih podjetnikov je ta, da se odločijo, da bodo svoj hobi pretvorili v posel. Zato se odločijo za ustanovitev sp. Več informacij o tem lahko dobite tudi na našem brezplačnem seminarju Zasluži denar s hobijem ali idejo. Na DATI pa organiziramo tudi brezplačni seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve. Dokumenti za odprtje sp ali doo pa so del še enega našega seminarja – skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja.

Izračunajte si vašo plačo!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Je izobrazba pogoj za odprtje sp?

Kateri dokumenti za odprtje sp so zahtevani?

Če imate pred odprtjem sp ali ustanovitvijo doo morebitne dileme, se lahko posvetujete z našimi podjetniškimi svetovalci. Ti so vam na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si. Dokumenti za odprtje sp, ki so zahtevani so dejansko zgolj trije. Lahko tudi le dva, če ste (so)lastnik objekta, kjer bo vaš poslovni naslov. Takrat namreč ne potrebujete soglasja lastnika oz. izjave lastnika objekta za poslovni naslov sp. Še vedno pa morate na postopek registracije sp prinesti veljaven osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list ali vozniško dovoljenje) ter davčno številko. Skupaj z referentom DATA točke pa boste pripravili tudi obrazce, o katerih smo več pisali v članku Obrazci za odprtje s.p. – kaj vse se pripravi na postopku?

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Kateri dokumenti za odprtje sp pa so zahtevani, če sp registrira tujec iz tretje države?

Če želijo državljani tretjih držav v Sloveniji odpreti sp, lahko to storijo po tem, ko pridobijo EMŠO in davčno številko. Obenem pa morajo izpolnjevati pogoj 12-mesečna bivanja v Sloveniji. Dokumenti za odprtje sp za tujce tretjih držav so tako:

  • osebni dokument (dovoljenje za prebivanje + potni list);
  • slovenska davčna številka;
  • izjava lastnika objekta za poslovni naslov (če niso sami lastniki oz. solastniki objekta);
  • dokazila iz matične države (ta morajo biti prevedena v slovenščino).

Imate glede odprtja sp še kakšna vprašanja? Vas zanima, ali so vaši dokumenti za odprtje sp »pravilni? Pokličite na 01/600-1530 ter se dogovorite za posvet z našimi podjetniškimi svetovalci!

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja