Go to Top

Univerzalni dohodek v višini 100 EUR za vse!

Univerzalni dohodek v višini 100 EUR je zgolj ena izmed predlogov novele tretjega protikoronskega paketa. Če bo predlog sprejet bo vsaka fizična oseba, ki je imela na dan 13.3.2020 prijavljeno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji prejela univerzalni dohodek v višini 100 EUR na predplačniško kartico!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Je epidemija tudi za vas predstavljala čas, ko ste veliko razmišljali o svoji poslovni prihodnosti? Ste morebiti sprejeli odločitev, da ustanovite lastno podjetje in postanete sam svoj šef? V podjetju DATA d.o.o. vam nudimo vso podporo in storitve, ki jih podjetnik oziroma podjetje potrebuje! Podjetje na DATA točki SPOT Registracija registriramo brezplačno in vam pri tem tudi svetujemo. Pišite nam na data@data.si za rezervacijo termina ter povprašajte tudi po ponudbi ostalih storitev!

Informativni izračun plače

Univerzalni dohodek naj bi prispeval k upočasnitvi padca BDP!

Univerzalni dohodek naj bi spodbudil povpraševanje in potrošnjo. S tem bi se neposredno upočasnil upad BDP.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Univerzalni dohodek naj bi bil časovno omejen

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Ker se želi z univerzalnim dohodkom vzpodbuditi potrošnjo naj bi bil časovno omejen. Univerzalni dohodek bi morali porabiti v tekočem mesecu, za katerega je nakazan. Po predlogu novele naj bi upravičenec prejel posebno predplačniško kartico, na katero bi FURS oktobra, novembra in decembra naložil 100 EUR. Porabiti bi ga bilo mogoče za nakupe blaga in storitev v Sloveniji.

ZNESEK REGRESA 2020

4-članska družina bi tako v 3 mesecih prejela univerzalni dohodek v skupni višini 1.200 EUR. Slednje bi v časih negotovosti in zimskih mesecih, ko se življenjski stroški povečajo zagotovo predstavljalo veliko finančno razbremenitev za marsikatero slovensko družino. Porabili bi ga lahko za plačilo kurjave, hrane, obleke idr.

200 milijonov EUR na mesečni ravni za izplačilo univerzalnega dohodka

V kolikor bo predlog novele sprejet naj bi ukrep “Univerzalni dohodek” državni proračun na mesečni ravni obremenil za 200 milijonov EUR. Predlagatelji  so naredili izračun, po katerem naj bi bil neto finančni učinek na proračun zaradi prilivov iz DDV in trošarin nižji, približno 135 milijonov EUR.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Na dokončni odgovor ali bomo prejeli univerzalni dohodek bo torej potrebno še nekoliko počakati. Na DATI bomo še naprej spremljali novosti in vas sproti obveščali. V kolikor potrebujete pomoč pri uveljavljanju ukrepov iz tretjega protikoronskega paketa pa so vam na voljo naši pravniki. Pokličite na 01 6001 528 in si zagotovite strokovno pomoč še danes! Naj vas nepoznavanje zakonodaje ne odvrne od koriščenja državnih pomoči.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja