Go to Top

Ugovor na informativni izračun dohodnine – do 29.6.!

Ugovor na informativni izračun dohodnine za leto 2019 lahko zavezanci, ki ste izračune prejeli v prvih dneh junija, vložite do 29.6.2020. Kako lahko to storite?

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Si želite dodatnega zaslužka? Razmišljate, da bi ustanovili svoje podjetje? Potem ste na pravem mestu! Vse potrebne informacije lahko dobite na dveh brezplačnih izobraževanjih: Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo in Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja.

Informativni izračun plače

Rok za ugovor se izteče 29.6.2020!

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Zavezanci, ki ste konec maja oziroma v začetku junija prejeli informativne izračune dohodnine, imate še nekaj dni časa, da vložite ugovor. To morate storiti, če ugotovite, da:

  • podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi.
  • je vaša davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena.

Če pri skrbnem pregledu odkrijete napake oziroma pomanjkljivosti, pa ne vložite ugovora, storite davčni prekršek. Takšen prekršek se kaznuje z globo od 250 do 400 evrov. Rok za ugovor na dohodnino se izteče v ponedeljek, 29.06.2020.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Kako se vloži ugovor?

Ugovor lahko vložite elektronsko prek sistema eDavki tudi zgolj z uporabniškim imenom in geslom preko računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega mobilnega telefona. Če se boste odločili, da boste ugovor oddali v papirnati obliki, obrazec lahko natisnete s FURS-ove spletne strani ali pa ga prejmete na enem izmed finančnih uradov. Ugovor vložite na naslov, ki je naveden v vašem informativnem izračunu dohodnine. Na podlagi ugovora vam bo FURS izdal dohodninsko odločbo. Ne pozabite, da v ugovoru lahko uveljavljate olajšavo za vzdrževane družinske člane (če je še niste).

ZNESEK REGRESA 2020

Kaj pa če vam ugovora ni potrebno podati?

Če menite, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, ki ste ga prejeli, vam ni treba storiti ničesar. Izračun bo namreč po roku za ugovor samodejno postal odločba, to je po 29.6.2020.

Rok za vračilo preveč plačane dohodnine je 29. 7. 2020, rok za doplačilo dohodnine pa se prav tako izteče 29. 7. 2020.

BRUTO NETO PLAČA

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja