Go to Top

Turistično zavarovanje je letos nujno – seznami se ves čas spreminjajo

Turistično zavarovanje je letos nujno, predvsem v kontekstu zavarovanj za riziko odpovedi potovanja. Seznami epidemiološko (ne)varnih držav se namreč ves čas spreminjajo. Slednje pomeni, da je lahko danes država, kamor nameravamo odpotovati čez 14 dni na zelenem seznamu, tik pred odhodom pa je uvrščena na rdeči seznam. Odpoved rezervacije pa morda ni več možna, ker je odpovedni rok že morda potekel. Slednje pomeni, da morda ne bomo več upravičeni do vračila zneska. In vsekakor ne želimo, da nas to doleti! Nas lahko v tem primeru turistično zavarovanje oz. zavarovanje za riziko odpovedi potovanja reši?

Informativni izračun plače

V pravni službi Data d.o.o. nudimo pravne nasvete iz različnih področij prava – prav tako tudi iz področja varstva potrošnikov. V kolikor bi potrebovali pravni nasvet, nam pišite na data@data.si ali pa nas pokličite na 01 600 1530.

Ste pri svojem poslovanju že iskali odgovore na naslednja vprašanja: Kdaj in kako sestavim potni nalog?

Turistično zavarovanje je vedno »dobrodošlo«, saj gredo stvari lahko tudi narobe, čeprav ni nujno, da je povezano s pandemijo. Zato je pred odhodom v tujino priporočljivo poskrbeti za to.

Delno subvencioniranje skrajšanega polnega delovnega časa

Kaj vse krije turistično zavarovanje?

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Turistično zavarovanje krije zdravstveno zavarovanje, prekinitev potovanja, zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov, zavarovanje prtljage in osebnih stvari, zavarovanje stroškov zaradi zamude oz. odpovedi letalskega leta itd. Turistično zavarovanje je možno skleniti pri različnih ponudnikih – zavarovalnicah. Predvsem je potrebno preveriti kakšne pakete ponujajo zavarovalnice glede na cenovne možnosti.

UKREPI DELODAJALCA V ČASU KORONAVIRUSA

Kdaj začne veljati?

Turistično zavarovanje začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi zavarovanja in plačilu premije. Zato je za zavarovanje potrebno poskrbeti še pred odhodom. Danes se namreč to lahko hitro uredi – kar preko spleta!

Pravni nasvet

Potovanje moramo kdaj tudi odpovedati – kaj sedaj?

V kolikor si ne bi radi nakopali dodatnih nepotrebnih stroškov, sploh, ker bi morali potovanje iz določenih razlogov odpovedati, pa je tu rešitev! Sklenitev zavarovanja odpovedi turističnih potovanj ob rezervaciji. Pri tem moramo biti pozorni na splošne pogoje posamezne zavarovalnice, in sicer kaj krije in kaj ne. Med drugim tudi, ali posamezno zavarovanje krije nekatere primere, ki so posledica epidemije oziroma pandemije COVID-19.

 Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja