Go to Top

Testi za šolarje so že na voljo v lekarnah! Kako jih prevzeti?

Testi za šolarje

Testi za šolarje so od danes, 29. avgusta 2022, že na voljo v lekarnah. Gre za teste za samotestiranje na koronavirus. Kako se testi za šolarje prevzamejo v lekarnah? Kdaj je testiranje za šolarje priporočljivo?

Ustanovite podjetje na DATI! Pokličite 01/600-1530!

Testi za šolarje – na mesec upravičeni do desetih testov

Testi za šolarje so namenjeni tako za osnovnošolce, dijake kot tudi za študente. Učenci, dijaki (oz. njihovi starši) ter študenti lahko teste prevzamejo v lekarnah od danes naprej. Upravičeni so do desetih testov na mesec. Testi za šolarje za samotestiranje so namenjeni prostovoljnemu testiranju, so poudarili na ministrstvu za zdravje.

Opravite informativni izračun plače z našim kalkulatorjem!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Vračilo regresa, kdaj in kako je treba regres vrniti?

Testi za šolarje – prevzem s kartico zdravstvenega zavarovanja

Testi za šolarje se lahko prevzamejo s kartico zdravstvenega zavarovanja. Te lahko prevzamejo starši mladoletnih šolarjev, polnoletni dijaki ter študenti. Testi za šolarje so brezplačni. Sredstva za njih pa bodo zagotovljena iz proračuna.

Preberite še – Je izobrazba pogoj za odprtje s.p.?

Testi za šolarje za prostovoljno samotestiranje

Samotestiranje je po priporočilu stroke priporočeno oz. prostovoljno. Priporočajo, da se testi za šolarje uporabijo ob pojavu simptomov oz. takrat, ko so bili v stiku z okuženimi ter se tako upravičeno sumi na okužbo s koronavirusom. V kolikor pa bi prišlo do poslabšanja epidemične slike, pa je predlog strokovne skupine ta, da bi se uvedlo vsakotedensko samotestiranje, ki bi bilo obvezno za vse učence, dijake, študente ter udeležence izobraževanja odraslih.

Preberite tudi – Kilometrina 2022, kaj je drugače?

Posebnih cepilnih centrov naj ne bi bilo

Posebnih cepilnih centrov ne bo, so besede ministra zdravje. Je pa cepljenje (s poživitvenim odmerkom) proti covidu-19 priporočeno za vse starejše od 80 let ter za ranljive skupine. Za cepljenje se naj ljudje obrnejo na osebnega zdravnika. Bo pa cepljenje organizirano v domovih za starejše. Prav tako pa zaenkrat ne predvidevajo dodatnih testirnih točk.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja