Go to Top

Teden solidarnosti – na pošti boste morali za pošiljko doplačati!

Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije velja tudi v železniškem in avtobusnem prometu

Teden solidarnosti Rdečega križa Slovenije je pred vrati in v tem tednu bodo storitve na pošti in v avtobusnem oz. železniškem prometu za nekaj centov dražje. Nakup doplačilnih znamk in vozovnic je obvezen!

Ustanovite d.o.o. ali s.p. na Dati! Pokličite na 01/600-1530!

Teden solidarnosti – kdaj bo potekal? Kolikšno bo doplačilo na pošti?

Teden solidarnosti bo potekal od 1. do 8. novembra. V tem tednu bodo storitve na vseh poslovnih enotah Pošte Slovenije v prodaji doplačilne znamke v vrednosti 0,17 evra. Doplačilo bo potrebno tudi na vseh železniških in avtobusnih postajah v Sloveniji pri nakupu vozovnice. Mimogrede, poznate novosti glede povračila potnih stroškov za prevoz na delo?

Informativni izračun plače

računovodsko svetovanje

»Popoldanca« lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Tokratni teden solidarnosti  poteka pod sloganom »Dobro se z dobrim vrača.«

Zakonodajna podlaga za teden solidarnosti tiči v Zakonu o Rdečem križu Slovenije in poteka vsako leto v istem času. Obračuna se tako fizičnim kot pravnim osebam.

Tokrat želi Rdeči križ Slovenije spomniti na letošnje poletje in pomoč prostovoljcev, ko so jugozahodni del naše države ogrožali in pustošili najhujši požari v zgodovini. Kot tudi na zgodnjo jesen, ko je ogenj zamenjala voda in so bili številni deli države poplavljeni.

Preberite tudi – Dodatek do minimalne plače, kdaj se izplača?

Teden solidarnosti – izbrana sredstva bodo namenjena tako lokalni kot nacionalni ravni!

Sredstva, ki se bodo zbrala v času, ko bo potekal teden solidarnosti, bodo porabljena namensko. Ta ureja pravilnik. Od zbranih sredstev bo 30 % sredstev uporabljeno za enkratne finančne pomoči ob nesrečah manjšega obsega (lokalna raven). Medtem ko bo 70 % sredstev namenjenih za zagotavljanje pomoči ob nesrečah večjega obsega (nacionalna raven). Za pravilnost razdelitev sredstev skrbijo Komisija Sklada solidarnosti, Nadzorni odbor Rdečega križa Slovenije, Upravni odbor Rdečega križa Slovenije in Glavni odbor Rdečega križa Slovenije.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja