Go to Top

Ste se tudi vi že lotili kakšnega DIY projekta? Bo iz tega nastal posel?

V zadnjem času so izredno popularni postali t. i. DIY projekti (ang. do it yourself, v prevodu ‘naredi sam’). Gre za modno muho, ki se je dodobra razširila tudi pri nas in je lahko dobra iztočnica za razmislek o poslu, če imate kakšen vam ljub hobi ali idejo, ki si jo želite nadgraditi.

Želite o tem slišati več? Pridite po brezplačne informacije naših podjetniških svetovalcev.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Preden se lotite posla, vam brezplačno svetujemo, katero obliko podjetja izbrati!

Več informacij

DIY: od hobija od posla po korakih

Danes do dobrega posla lahko pridete tudi po takšni poti! V dober biznis lahko spremenite kar svoj hobi ali pa dobro poslovno idejo. Se vam že svita, iz česar bi lahko naredili posel?

DIY

Če menite, da vaš hobi, torej nekaj, kar radi počnete, ali nekaj, česar ste se lotili že večkrat in vam je všeč ter pri delu uživate (denimo izdelava domače kozmetike, nakita, dekoracije, oblikovanje tekstila, različna popravila, lektoriranje, čiščenje, varstvo otrok …) oziroma neka ideja, obeta velik potencial in možnosti za izpopolnitev ter imate željo, da bi se s tem preizkusili na trgu povpraševanja in ponudbe, a si še ne upate odpreti podjetja, se lahko tega najprej lotite z osebnim dopolnilnim delom. Gre za legalno prodajo vaših izdelkov (izdelava izdelkov domače obrti, ki niso namenjeni zaužitju) ali opravljanje storitev za fizično osebo (občasna gospodinjska dela, inštrukcije …). Delo priglasite na upravni enoti, gre pa za delo, ki ga lahko samostojno opravljajo vse fizične osebe. Več o tem si lahko preberete v prispevku Kdo lahko opravlja ODD. O tem, kdaj se vam nato izplača narediti prehod iz ODD v s. p., smo pisali tukaj.

DIY projekt lahko spravite vse do dobrega biznisa!

Klikni in deli

Če pa boste po obisku našega brezplačnega seminarja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo ugotovili, da ima vaša zamisel velik podjetniški potencial, pa se morate odločiti za  samozaposlitev ali odprtje podjetja.

Pred registracijo samostojne dejavnosti ali odprtja podjetja vas vabimo tudi  na brezplačno skupinsko svetovanje, kjer vam bomo povedali vse o tem, kar morate vedeti, ko se odločate za vstop v svet podjetništva. Nato vam na naši VEM točki hitro, enostavno in zastonj  podjetje ali samostojno dejavnost tudi odpremo!

Tukaj se prijavite na brezplačni seminar pred registracijo podjetja!

Ob tem vas bo zagotovo zanimalo tudi, kakšni bodo vaši celotni stroški ob samozaposlitvi?

Naši podjetniški svetovalci so vam vedno na voljo tudi na data@data.si oziroma na 01 600 15 30.

Komentarjev (2)

  • David V. 16. oktobra 2017 - 23:43 Odgovori

    Pozdravljeni, imam vprašanje ki vam zal ne bo vsec. Dejansko sem nezaposlen in si zelim delat ado dela zelo tezko pridem, ker cakam vedno po vec dni za odgovor delodajalca. Vsako delo mi tudi ne odgovarja zato vedno bolj razmisljam o odprtju podjetja, veliko sem ze prebral in vem da je idej mnogo, ampak jaz se vedno ne najdem pravo dejavnost ki si zelim opravljat. Moja zelja je da si zasluzim in da delam kot podjetnik kajti to se.mi zdi da.je dodaten poklic v dejavnosti, da vodis.neko podjetje. Ker se ne moram odlociti z kaksno dejavnost bi se odlocil kot podjetnik me zanimajo.vasi predlogi in ideje. Res vas bi prosil za kaksne dejavnosti ki niso precej zapletene in niso prevec fizicne, kajti moja zelja je samo voditi podjetje, kjer si bom lahko zasluzil in se nekomu omogocil sluzbo da.bo lahko prisel do place ki si jo zasluzi. Zato se enkrat bi lepo prosil za kaksne predloge dejavnosti in nasvete. Med vsemi kar sem ze napisal bi se dodal da sem se udelezil ze ogromno raznih predavanj in da mi do zdaj to ni nikalor dal pravih zamisli. Najlepsa hvala za odgovor in lep ppzdrav.

    • Manca Borko Grimšič 17. oktobra 2017 - 9:29 Odgovori

      Pozdravljeni, čeprav vam podjetniške ideje ne moremo predlagati, vam jo lahko pomagamo razviti. Vabimo vas, da se udeležite našega najbolj navdihujočega predavanja Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Prepričani smo, da boste po njem bolje vedeli, kje začeti težko, a zelo lepo podjetniško pot. Lep pozdrav, Manca Borko Grimšič, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja