Go to Top

Sproščanje ukrepov – maske neobvezne tudi v lekarnah!

Sproščanje ukrepov na sobotni dopisni sobotni dopisni seji

Sproščanje ukrepov oz. bolje rečeno dodatno sproščanje ukrepov je na sobotni dopisni seji sprejela vlada. Kateri ukrepi so se spremenili in že veljajo od nedelje?

Informativni izračun plače

Od sredine aprila nošenje zaščitnih mask ni več zahtevano v večini zaprtih prostorov!

Od 14. aprila 2022 velja, da nošenje zaščitnih mask ni potrebno v večini zaprtih prostorov. Kljub vsemu, pa se ostale nekatere omejitve in prostori, kjer bilo še vedno potrebno izpolnjevati pogoj PCT in nositi zaščitne maske. Vlada je v soboto sprejela odlok, ki je predvidel dodatno sproščanje ukrepov. Velja od nedelje, 8.5.2022. Kaj se je spremenilo?

Bi radi registrirali s.p. ali odprli d.o.o.? Pokličite 01/600-1530!

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – Regres za leto 2022 bo višji kot lani!

Sproščanje ukrepov v lekarnah ter v zdravstveni dejavnosti ter dejavnosti socialnega varstva

Od nedelje tako ni več obvezna uporaba zaščitnih mask v lekarnah. Sproščanje ukrepov pa je tudi v zdravstveni dejavnosti ter dejavnosti socialnega varstva. Zaposlenim v teh dveh dejavnostih namreč ni več potrebno izpolnjevati pogoja PCT za opravljanje dela. Nošenje mask v omenjenih dejavnostih pa še vedno ostaja obvezno. Prav tako pa ostaja obvezen pogoj PCT za obiskovalce v bolnišnicah ter v nastanitvenih enotah socialnega varstva.

Kaj morate vedeti, če želite poslovati kot normiranec sp?

Zakaj dodatno sproščanje ukrepov?

Ta odlok je vlada sprejela v skladu s priporočili strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje. Zato so se odločili zaradi ugodnejše epidemiološke slike ter značilnosti različice omikron.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Ustavno sodišče odločilo, da so odloki o načinu ugotavljanje izpolnjevanja pogoja PCT neustavni

Ustavno sodišče je nedavno odločilo, da je vlada z urejanjem zbiranja osebnih podatkov pri ugotavljanju izpolnjevanja pogoja PCT na podlagi odloka (in ne zakona) kršila 38. člen ustave. Drugi odstavek tega člena namreč določa, da zbiranje, obdelovanje, namen uporabe, nadzor in varstvo tajnosti osebnih podatkov določa zakon. Odlok sicer ostaja v veljavi. Bo pa razveljavljen po objavi odločbe v Uradnem listu po letu dni.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja