Go to Top

Sprememba zastopnika v podjetju na VEM točki DATA

Sprememba zastopnika v podjetju se lahko opravi na VEM točkah, vključno z VEM točko DATA. Na postopek mora priti družbenik (ali več družbenikov) in novi zastopnik podjetja, če se briše stari in dodaja nov zastopnik.

prednosti_slabosti_samozaposlitve hobi Abeceda poslovanja

V primeru, da družbenik-i podpišejo sklep o spremembi zastopnikov, novi zastopnik podpiše osebno izjavo zastopnika. Spomnimo, od januarja 2016 veljajo strožji pogoji za to, kdo ne more odpreti d. o. o. in kdo je lahko zastopnik družbe.

Prijava na brezplačno izobraževanje Zasluži denar s hobijem in idejo

Sprememba zastopnika v podjetjuKdo je lahko zastopnik?

Zastopnik ne more biti kdorkoli, ki je bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper gospodarstvo, zoper delovno razmerje in socialno varnost, zoper pravni promet, zoper premoženje, zoper okolje, prostor in naravne dobrine.

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Ta oseba ne sme biti član organa vodenja ali nadzora pet let od pravnomočnosti sodbe in dve leti po prestani kazni zapora ali imeti izrečenega varnostnega ukrepa prepovedi opravljanja poklica, in sicer dokler traja prepoved. Več o omejitvah si preberite tukaj.

Prijava na brezplačno izobraževanje Prednosti in slabosti samozaposlitve

Stari zastopnik, ki se ga briše, ne rabi na postopek na VEM točko. Podpišejo dokumente na VEM točki, jih elektronsko pošljemo na sodišče in v nekaj dneh na naslov podjetja prejmejo sklep sodišča, AJPES pa spremeni podatke v registru. Na postopek družbeniki in nov zastopnik prinesejo le osebni dokument.

Prijava na izobraževanje Abeceda poslovanja

Pripravili: Bogdana Rejc in Monika Kern, Data d. o. o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja