Go to Top

Solidarnostnega prispevka ne bo – kaj prihaja namesto tega?

Solidarnostnega prispevka ne bomo plačevali. Tako je te dni sporočila vlada RS Slovenije. Obenem je dodala, da se pripravljajo drugi ukrepi, ki bodo solidarnostni prispevek nadomestili. Ti bodo vezani na podjetja.

Uporabite kalkulator za izračun plače

Morda tudi vi razmišljate o ustanovitvi podjetja? Hitro in na enostaven način ga lahko odprete na Dati. Naši referenti vas vodijo skozi celoten postopek registracije. Po potrebi se lahko posvetujete tudi z našimi podjetniški svetovalci. Ti vam bodo dali pojasnila na vsa morebitna vprašanja, ki jih imate pred tako pomembnim korakom, kot je odprtje podjetja. Pokličite nas na telefonsko številko 01/600-1530 ali nam pišite na data@data.si in usmerili vas bomo, kako naprej.

Brezplačna registracija podjetja

Solidarnostni prispevek – kako je bil sprva predviden?

Solidarnostni prispevek je bil mišljen kot oblika dajatve, ki bi bremenila vse zaposlene in delodajalce, ne glede na njihov položaj ter prizadetost v poplavah. Opredeljen je bil v Zakonu o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP).

Ustanoviti s.p. ali d.o.o?

Pravno svetovanje

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi

Solidarnostnega prispevka ne bo, a prihajajo drugi ukrepi

Vlada naj bi namesto solidarnostnega prispevka uvedla začasno zvišanje davka od dohodkov pravnih oseb, torej podjetij. Dodatno se bi bremenila tista podjetja, ki ustvarijo več dobička. Davek od dohodkov pravnih oseb se bo predvidoma za pet let zvišal za tri odstotne točke, in sicer z 19 na 22 odstotkov. Omenjen ukrep namerava vlada zapisati v predlog Zakona o obnovi in razvoju.

Kilometrina 2023

Ukinitev solidarnostnega prispevka – ostaja pa neobvezna solidarnostna sobota!

V podjetjih bodo še vedno lahko izvedli solidarnostno delovno soboto, ki pa bo prostovoljne narave in seveda v dogovoru z delavci. Nekatera podjetja so solidarnostno soboto tudi že izvedla. Plačilo za ta dan bo šlo v proračun za namen odprave posledic poplav, delodajalci pa od teh plačil ne bodo plačali davka in prispevkov.

Dnevnice 2023

Potrebujete pomoč pri tolmačenju zakonodaje in uveljavljanju pomoči, ki jih prinaša interventni zakon? Naši pravni strokovnjaki so vam na voljo na 01/600-1530 ali na data@data.si.

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja