Go to Top

Službene zabave – so se jih zaposleni dolžni udeležiti?

Službene zabave se bodo v tem mesecu vrstile pri mnogo zaposlenih, saj se večina podjetij odloči organizirati novoletna druženja. Pa so se zaposleni dolžni udeležiti službenih zabav?

Izračunajte si dohodnino za leto 2023

Mimogrede, si želite spremeniti svojo karierno pot? Ste siti dela za druge in bi raje sami postali šef? Če razmišljate o ustanovitvi podjetja, je Data pravi naslov. Pri nas lahko podjetje registrirate brezplačno! Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 01 600 1530 in elektronskem naslovu data@data.si.

Izračun plače z Data kalkulatorjem

Službene zabave ne spadajo v delovni čas

Službene zabave so praviloma organizirane izven delovnih procesov in zato ne štejejo v delovni čas zaposlenega. Nobene podlage torej ni, da bi vam delodajalec za udeležbo na novoletni zabavi plačal nadurno delo, saj dela dejansko ne opravljate, niti delo ni odrejeno. Delodajalec vas zgolj povabi na neformalno druženje, vendar vas k udeležbi ne sme prisiliti. Seveda pa je takšna oblika druženja odlična priložnost, da svoje sodelavce in nadrejene spoznate v drugačni, malce bolj sproščeni luči in stkete vezi, zaradi katerih bo nadaljnje sodelovanje veliko lažje.

Božičnica 2023

Preverite, kolikšna je kilometrina v 2023

Službene zabave in bonton

Službene zabave niso ne kraj ne čas za razpravljanje o perečih problemih, s katerimi se srečujete pri opravljanju posla. Če potrebujete informacijo od nadrejenega ali imate vprašanje glede delovnega procesa, se napovejte na sestanek k nadrejenemu. Prav tako se službene zabave ne izkorišča za lobiranje za povišice, premestitve na drugo delovno mesto, itd. Namen službene zabave je v neformalnem druženju zaposlenih, boljši povezanosti med delavci in ohranjanju dobrega vzdušja v ekipi.
Preden se odpravite na službeno zabavo, se pozanimajte, ali obstajajo pravila glede oblačenja. Ponavadi je že na samem vabilu zapisano, kaj je primerno oziroma je poudarjeno, če gre za tematsko zabavo. Morda pa ima vaše podjetje že določen kodeks oblačenja, ki velja za različne aktivnosti znotraj podjetja.

Na službeno zabavo pridite točno!

Dnevnice 2023 – koliko znašajo?

Službene zabave in alkohol

Čeprav se v mesecu decembru alkohol toči v večjih količinah kot običajno, je pomembno, da ohranite trezno glavo. Pijte v zmernih količinah, ne nadlegujte sodelavcev in ne obrekujte. Na koncu zabave pa se ne pozabite zahvaliti organizatorju za odlično druženje.

Dragi podjetniki, uživajte v službenih zabavah! Ko pa bo spet čas za službene obveznosti, vam ob strani stoji podjetje Data – s svojimi pravnimi, davčnimi in računovodskimi svetovalci ter zanesljivim računovodskim servisom. Za ponudbo nas pokličite na telefonsko številko 01 600 1530 ali pišite na elektronski naslov data@data.si.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja