Go to Top

S. p. lahko račun izda po vpisu v Ajpes, če posluje prek osebnega računa pa takoj!

Podjetniki in tisti, ki bi to želeli postati, se na nas večkrat obrnete z različnimi vprašanji in tokrat vas je zanimalo, v kolikšnem času po registraciji podjetja lahko račun izda samostojni podjetnik.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Poznate vse prednosti, ki jih prinaša samozaposlitev? Veste tudi, kaj so manj lepe plati samostojnega podjetništva?

Več informacij

Ali lahko s. p. račun izda takoj po registraciji?

S. p. lahko račun izda po vpisu v Ajpes

Samostojni podjetnik lahko, če posluje prek osebnega računa, račun izda takoj, ko je vpisan v register Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes). Spomnimo, od 15. decembra lani velja, da imajo samostojni podjetniki lahko le en transakcijski račun za s. p. Gre za novelo Zakona o davčnem postopku, ki naj bi zavezancem prinašala poenostavitev davčnih postopkov. Več o tem smo pisali v Le en transakcijski račun za s. p.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Pisali pa smo tudi o tem, kaj ta sprememba dejansko prinaša in na kaj bodo morali biti ob tem samostojni podjetniki še posebej pozorni. Več si lahko preberete v Se bo res izplačalo, če bo s. p. imel le en TRR?

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Če podjetnik ne posluje prek osebnega računa, torej, če ima poslovni račun, ki ga odpira po registraciji s. p., pa lahko račun izda takoj, ko ima aktiviran račun na banki. Na računu, ki ga podjetnik izda, mora biti številka bančnega računa podjetnika, da mu stranka lahko plača izdelek ali storitev. Spremembe poslovnega računa ne rabite sporočiti Finančni upravi RS (Furs).

Na kratko: ustanovitev s. p.

Ustanovitev s. p. je enostaven postopek, kljub temu pa ima bodoči podjetnik pred, med in po registraciji s. p. nekatere obveznosti.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Če se želite na ustanovitev s. p. dobro pripraviti, je dobro, če poznate odgovore na vsa naslednja vprašanja še preden se srečate z referentom na VEM točki DATA.

Samostojni podjetnik lahko, če posluje prek osebnega računa, račun izda takoj po registraciji.

Klikni in deli

Kako izgleda registracija s. p.

Pri postopku registracije s. p. na VEM točki DATA referenti pripravijo naslenje obrazce:

  • Prijava za vpis samostojnega podjetnika – Ajpes obrazec
  • Oddaja davčnih podatkov za samostojnega podjetnika – FURS obrazec
  • Prijava v obvezna socialna zavarovanja – M1 obrazec

Prijava na brezplačno izobraževanje

Komentarjev (2)

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja